Badeendenrace in de Piushaven in Tilburg

Op woensdag 24 juli, tijdens de kindermiddag van de Tilburgse Kermis, kleurt de Piushaven in Tilburg geel. Duizenden zwemgrage badeendjes duiken het water in en gaan met elkaar een race aan. De opbrengst van dit evenement komt volledig ten goede aan het Ronald McDonald Huis.

Badeendenrace

De Badeendenrace Tilburg is zoals de naam al zegt een spectaculaire (bad)eendenrace over 300 meter door de prachtige Piushaven. Alle eendjes hebben een uniek nummer. De eend die als eerste over de finish komt is de winnaar van de hoofdprijs. Ook de nummers 3 tot en met 10 ontvangen prachtige prijzen.

Goed doel
Het goede doel tijdens de Badeendenrace Tilburg is het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg. Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Revalidatiecentrum Leijpark. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsoren en vrijwilligers.

Badeendenrace XL, een spannende race voor bedrijven
Speciaal voor bedrijven is er de Badeendenrace XL. Net zo spannend en ‘eenderverend’, maar dan met grote badeenden die je naar wens kunt pimpen. Voor 100 euro koop je een grote badeend om daarvan een drijvend promotiemiddel te maken. Tijdens de Badeendenrace XL doet iemand verslag van de race. Een ludieke, uiterst sympathieke manier om het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg te ondersteunen. En na de race geef je jouw XL-Duck natuurlijk een prominente plek in jouw bedrijf.

In de XL-categorie verdelen we een paar prijzen: één voor de snelste eend en één voor de mooiste eend. Met welke veer ga jij pronken?

Datum en tijd
Woensdag 24 juli van 16.00 uur tot 18.30 uur

Programma
16.00 uur Opening Badeendenrace Tilburg Kempenaarplaats 
16.15 uur Start Badeendenrace XL, een spannende race voor bedrijven
17.00 uur Start Badeendenrace Tilburg
16.00 uur Activiteiten voor jong & oud bij Kempenaarplaats met live scherm Badeendenrace
17.45 uur Bekendmaking winnaars Badeendenrace Tilburg & Badeendenrace XL

Kosten
Een badeendje kost 5 euro. Je kunt via de website www.badeendenracetilburg.nl een badeend adopteren. Of kijk hier naar overige verkooppunten.