Badeendenrace in de Piushaven in Tilburg

Op woensdag 25 juli, tijdens de kindermiddag van de Tilburgse Kermis, kleurt de Piushaven in Tilburg geel. Duizenden zwemgrage badeendjes duiken het water in en gaan met elkaar een race aan. De opbrengst van dit evenement komt volledig ten goede aan het Ronald McDonald Huis.

Badeendenrace

De Badeendenrace Tilburg is zoals de naam al zegt een spectaculaire (bad)eendenrace over 300 meter door de prachtige Piushaven. Alle eendjes hebben een uniek nummer. De eend die als eerste over de finish komt is de winnaar van de hoofdprijs. Ook de nummers 3 tot en met 10 ontvangen prachtige prijzen.

Goed doel
Het goede doel tijdens de Badeendenrace Tilburg is het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg. Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of Revalidatiecentrum Leijpark. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsoren en vrijwilligers.

Datum en tijd
Woensdag 25 juli van 16.00 uur tot 18.30 uur

Programma
16.00 uur Opening Badeendenrace Tilburg
16.15 uur Start Badeendenrace Tilburg door Kermiswethouder Erik de Ridder
17.00 uur Activiteiten voor jong & oud bij de Lazy Lounge
18.00 uur Bekendmaking winnaar Badeendenrace Tilburg

De race wordt van deskundig commentaar voorzien door Grad Damen.

Kosten
Een badeendje kost 5 euro. Je kunt via de website 
www.badeendenracetilburg.nl een badeend adopteren. Of kijk hier naar overige verkooppunten.