Workshop BDO: Werkkostenregeling

Wil je alles weten over de werkkostenregeling en alle ontwikkelingen volgen? Twijfel je wellicht of je wel voldoende actuele kennis over de werkkostenregeling hebt? Of beschikt nog niet iedereen van de financiële administratie, of wellicht je collega van hr, over voldoende detailkennis? Volg dan de online workshop Werkkostenregeling van BDO.

BDO

De Belastingdienst doet gerichte controles op de toepassing van de werkkostenregeling waarbij men veelal de geldsteekproef hanteert. Een enkele fout kan dan al leiden tot naheffingen van tienduizenden euro’s.

Hoe groot die correctie is hangt onder meer af van de loonsom van de werkgever. Bij een loonsom van 1 miljoen euro bedraagt de correctie bij 1 gevonden fout al zo’n 10.000 euro, bij een loonsom van 4,5 miljoen euro zo’n 60.000 euro. Alle reden dus om alles te weten over de werkkostenregeling en ervoor te zorgen dat je organisatie WKR-proof is.

De werkkostenregeling blijft de gemoederen bezighouden. De risico’s zijn te verkleinen door meer aandacht te besteden aan de ‘voorkant’ van de werkkostenregeling (de vastlegging van secundaire arbeidsvoorwaarden in regelingen, de administratieve organisatie en procesmatige inrichting) én door te zorgen voor voldoende kennis en bewustzijn over de werkkostenregeling bij iedereen die binnen je organisatie met deze regeling te maken heeft.

BDO laat je stapsgewijs zien hoe je tot een vastlegging van de werkkostenregeling in processen kunt komen op een interactieve wijze; voor een aantal concrete personeelsvoorzieningen heb je aan het einde van de dag volledig in beeld welke risico’s (eventueel) aanwezig zijn en wat dus de actiepunten zijn. Daarnaast wordt de inhoud, de details, van de werkkostenregeling behandeld aan de hand van de meest voorkomende thema’s zoals personeelsactiviteiten, geschenken aan medewerkers, regelingen voor mobiele telefoons, tablets en internet thuis, vervoer, vitaliteit, het personeelsrestaurant, zakelijke maaltijden, cafetariaregelingen en nog veel meer. Uiteraard wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de standpunten van de belastingdienst in de praktijk, de nieuwste controlemethodiek van de belastingdienst en recente rechtspraak over de werkkostenregeling.

Datum en tijd
Dinsdag 26 januari van 09.30 tot 15.30 uur

Programma
09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Werkkostenregeling in het kort
11.15 uur Controles Belastingdienst
13.15 uur Voorkant van de werkkostenregeling
14.30 uur Werkkostenregeling in de praktijk
15.30 uur Einde workshop

Locatie
Online

Kosten
De kosten voor deelname aan de workshop bedragen 335 euro (exclusief btw).

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.