Masterclass Midpoint Brabant: Circulair (ver)bouwen

Wil je als ondernemer gaan bouwen of verbouwen? Wil je daarbij efficiënt omgaan met grondstoffen? En zo veel mogelijk materiaal hergebruiken? Volg dan de masterclass Circulair (ver)Bouwen.

Masterclass Midpoint

De masterclass is onderdeel van het Midpoint Brabant programma Een Gezond Leisureklimaat dat recreatieondernemers helpt bij het klimaatproof maken van hun bedrijf. Een expert van Atelier Groen Blauw verzorgt de inhoud.

Waarom circulair (ver)bouwen?
Circulair bouwen betekent efficiënter omgaan met bouwmaterialen en gebouwen. Dit kan door bijvoorbeeld energiezuinig te bouwen en bij een verbouwing materialen zo veel mogelijk te hergebruiken. Maar ook door gebouwen of ruimtes flexibel te gebruiken. Het terugwinnen en efficiënt gebruiken van grondstoffen en materialen staan hierbij centraal. Het hoogst haalbare is een permanent systeem van hergebruik zonder milieuvervuiling: een gesloten kringloop.

Circulair bouwen bespaart afval, CO₂- uitstoot en vermindert daardoor klimaatverandering. Maar je hebt er zelf ook direct voordeel bij, want:
-Je produceert minder afval en verlies van grondstoffen.
-Gebouwen of delen van gebouwen krijgen een langere levensduur.
-Je bespaart energiekosten door energiezuinig te bouwen.
-Gasten kiezen steeds vaker voor duurzame producten of diensten.

Wat leer je in deze masterclass?
Tijdens deze masterclass leer je meer over:
-Materiaalgebruik (herbruikbaar en/of hernieuwbare materialen).
-Zuinig omgaan met water.
-Zelfvoorzienend bouwen/energieneutraal bouwen.
-Voorkomen van hitte.
-Beleid, regelgeving en subsidieregelingen.

Wat je leert in de masterclass, pas je direct toe op je eigen bedrijf. Je werkt hiervoor een plan uit en bespreekt dat met je collega’s in de masterclass. Na deze masterclass kun je dus echt aan de slag op je bedrijf en weet je bovendien de weg te vinden naar mogelijke subsidieregelingen voor jouw plannen.

Datum en tijd
De masterclass Circulair (ver)Bouwen bestaat uit twee ochtenden, van 09.00 tot 12.30 uur. Hierbij komen een aantal uren thuisstudie. De masterclassdagen zijn:

Donderdag 28 januari
Donderdag 4 maart

Kosten
De investering voor deze masterclass is € 0,- voor leisure-ondernemers in de regio Midden-Brabant. Bij afwezigheid zonder geldige reden, worden de kosten van de masterclass (€ 500,-) in rekening gebracht bij de betreffende deelnemer. Uiteraard mag je een vervanger sturen.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.