< Terug naar alle leden

Stichting Liliane Fonds Branche: Non-profit, Overig non-profit

Bedrijfsomschrijving

Het Liliane Fonds is ontstaan uit een particulier initiatief van Liliane en Ignaas Brekelmans-Gronert. De kiem werd gelegd op Sumatra. Hier ontmoette Liliane in 1976 Agnes, een Indonesisch meisje dat net als zijzelf een handicap had aan haar benen als gevolg van polio. Liliane wilde haar op weg helpen naar onafhankelijkheid. In 1980 mondde de actie uit in een stichting: het Liliane Fonds.

Onze missie is bijdragen aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.

Het werk van het Liliane Fonds concentreert zich in 38 landen. In 28 daarvan werken we samen met een of meer Strategische Partnerorganisaties (SPO’s). Het programma in de overige 10 landen wordt aangestuurd door het Liliane Fonds of door een SPO uit de regio.

De SPO maakt jaarlijks een programma voor ondersteuning van kinderen met een handicap. Een SPO kent het land door en door en kan bepalen waar en op welke gebieden steun het dringendst nodig is. Voor uitvoering van het programma maakt de SPO afspraken met lokale Partnerorganisaties (PO’s) die dichtbij de kinderen werken, bijvoorbeeld op het platteland of in sloppenwijken. Het Liliane Fonds heeft een wereldwijd netwerk van ongeveer 900 PO's.


Contactgegevens
Havensingel 26
5211 TX 's-Hertogenbosch
T: 073-518 94 20
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1980
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000