< Terug naar alle leden

Mennens Dongen Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Dé specialist op het gebied van staalkabel, hijs- en heftechniek
Meer dan 100 jaar ervaring op ons vakgebied heeft Mennens tot marktleider gemaakt in de Benelux. Onze activiteiten bestrijken het hele spectrum: levering, monteren en assembleren, keuren/ inspecteren en certificeren, repareren en renoveren, voorlichten en opleiden.

Veiligheid staat voorop
Hijsen en heffen zijn per definitie risicovolle activiteiten. Mennens weet als geen ander deze risico’s zo goed mogelijk in kaart te brengen en te beperken. Wij weten dat mede zo goed, omdat wij heel nauw samenwerken met onze klanten. Niet vanuit een ivoren toren, maar puur vanuit de praktijk van de werkvloer.

Oog voor kosten
Wij zijn een bedrijf met een scherp oog voor kosten en rendement. Bij Mennens geen investeringen in luxe kantoorpanden, hoge overhead of wat dies meer zij. Deze basismentaliteit “nemen wij mee” in onze dagelijkse dienstverlening aan de klant. Veiligheid staat voorop, maar het moet wel praktisch geregeld worden en betaalbaar blijven.

Deskundig maakt kundig
Ervaring is een ding, deskundigheid is twee. De wereld verandert en dus wij veranderen mee. Mennens investeert veel in de opleiding van haar medewerkers. Wij zijn nauw betrokken bij de opleidingen van de branchevereniging EKH, wij hebben onze eigen interne bedrijfsopleiding en diverse collegae volgen regelmatig individueel cursussen en opleidingen. De Mennens bedrijven zijn onder andere ISO 9001-, EKH- en VCA gecertificeerd. Hiermee wordt aan de buitenwereld aantoonbaar gemaakt dat kwaliteit en toetsbaarheid geen loze kreten zijn bij Mennens.

Kennis delen met de klant
Zoals gezegd, het hijsen en heffen van lasten brengt risico’s met zich mee. Heel veel hangt af van de mensen die hijsmiddelen gebruiken. Goede voorlichting is heel belangrijk om mensen op risico’s te kunnen wijzen. Daarom organiseert Mennens lezingen en cursussen over valbeveiliging en veiligheid bij het hijsen op de werkvloer. De trainingen kunnen afgestemd worden op uw specifieke bedrijfssituatie.


Contactgegevens
Metaalstraat 5
5107 ND Dongen
T: 0162-383800
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1888
Vestigingen: 7
Jaaromzet: > €5.000.000