< Terug naar alle leden

ZEISS Group Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

ZEISS is een internationaal toonaangevende technologieonderneming die actief is op het gebied van optica en opto-elektronica. In het vorige fiscale jaar genereerde de ZEISS Groep een jaaromzet van in totaal meer dan 6,4 miljard euro in zijn vier segmenten Halfgeleiderproductietechnologie, Industriële kwaliteit en onderzoek, Medische technologie en consumentenmarkten (status: 30 september 2019).

Voor zijn klanten ontwikkelt, produceert en distribueert ZEISS zeer innovatieve oplossingen voor industriële metrologie en kwaliteitsborging, microscopieoplossingen voor de levenswetenschappen en materiaalonderzoek, en medische technologische oplossingen voor diagnostiek en behandeling in de oogheelkunde en microchirurgie. De naam ZEISS is ook synoniem met 's werelds toonaangevende lithografische optica, die door de chipindustrie wordt gebruikt om halfgeleidercomponenten te vervaardigen. Wereldwijd is er vraag naar trendsettende ZEISS-merkproducten zoals brillenglazen, cameralenzen en verrekijkers.

Met een portfolio dat is afgestemd op toekomstige groeigebieden zoals digitalisering, gezondheidszorg en slimme productie en een sterk merk, geeft ZEISS vorm aan de toekomst van technologie en ontwikkelt het de wereld van optica en aanverwante gebieden voortdurend met zijn oplossingen. De aanzienlijke, duurzame investeringen van het bedrijf in onderzoek en ontwikkeling leggen de basis voor het succes en de voortdurende uitbreiding van de technologie en het marktleiderschap van ZEISS.

Met meer dan 31.000 medewerkers is ZEISS wereldwijd actief in bijna 50 landen met ongeveer 60 verkoop- en servicebedrijven, 30 productielocaties en 25 ontwikkelingslocaties. Opgericht in 1846 in Jena, heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor in Oberkochen, Duitsland. De Carl Zeiss Foundation, een van de grootste stichtingen in Duitsland die zich inzetten voor de bevordering van wetenschap, is de enige eigenaar van de holding, Carl Zeiss AG.


Contactgegevens
Graaf Engelbertlaan 75
4837 DS Breda
T: 076-3035430
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1846
Vestigingen: 2
Jaaromzet: -