< Terug naar alle leden

Zarges Branche: Mobiliteit, transport & logistiek, Overig mobiliteit, transport en logistiek

Bedrijfsomschrijving

ZARGES – innovaties in aluminium oplossingen

Klimmen, verpakken, vervoeren of speciale oplossingen op deze gebieden, dat vraagt om de kwalitatief hoogwaardige aluminium ZARGES producten.

Al meer dan 85 jaar zorgt ZARGES voor continue innovaties op het gebied van klimmaterialen zoals trappen, ladders, rolsteigers, speciale constructies en transport kisten en koffers. Het in Tilburg gevestigde ZARGES B.V. is een dochteronderneming van het Duitse wereldconcern ZARGES GmbH. Met meer dan 800 werknemers en 3 productielocaties in Europa marktleider op zijn vakgebied.
ZARGES biedt zijn klanten producten en diensten die qua veiligheid, duurzaamheid en ergonomie de standaard van de markt bepalen. De producten van ZARGES verenigen de vele voordelen van het lichtmetaal aluminium, zoals hoge sterkte bij lage relatieve massa, corrosievastheid en flexibiliteit bij het gebruik.

Ruime keuze aan trappen, ladders en rolsteigers
Snel voor gebruik klaargezet, draagbaar, licht en compact in afmetingen. De aluminium ladders, maar ook enkele glasvezelversterkte en houten ladders, zijn naar gelang hun gebruik leverbaar als enkele ladder, optrekladder, trapladder, reformladder of speciale ladder. Juist omdat de producten sterk doelgroepgericht zijn, is het assortiment enorm breed. Een zelfde product is vaak uitgevoerd met meerdere structuren, verbindingen en gebruikerseisen.

Daarnaast kan ZARGES ook een individueel ontworpen toepassing aanbieden op het gebied van trappen en brugconstructies. Op maat geadviseerd door het deskundige team of door de klant zelf samengesteld via de speciale online configurator, ZARGES Creaxess. Deze online configurator biedt gebruikers de mogelijkheid om hun specifieke wensen voor een trap of brugconstructie digitaal in te voeren. Wat volgt is een 3D ontwerp, een gedetailleerde werktekening en een offerte voor een trap of brugconstructie die uiteraard voldoet aan de actueel geldende veiligheidsvoorschriften.

Uitzonderlijke aluminium kisten en koffers
Een andere tak binnen ZARGES is de productie van logistieke materialen voor intern en externe goederenstromen, zoals duurzame aluminium transport kisten en koffers voor meervoudig gebruik. Veelal gecombineerd met specifieke transport- en opslagmogelijkheden. Denk aan uitzonderlijke eisen als temperatuurbehoud, sterkte, extra beveiliging, mobiliteit en meer. Bovendien levert ZARGES ter bescherming van kwetsbare en of kostbare inhoud op maat gemaakte schuiminterieuren voor de kisten en koffers.

De kracht van ZARGES producten
De doordachte klimmaterialen, kisten, koffers en medische systemen vinden hun weg naar onder meer bouwlocaties, industrie, overheid, spoorwegen, luchtvaart, defensie en gezondheidszorg. Algemeen directeur Johan van den Oetelaar: ‘Onze producten komen vooral daar terecht waar veiligheid en efficiency een toonaangevende rol spelen. Bij de ontwikkeling van onze producten is niets aan het toeval overgelaten, daar schuilt de kracht van de ZARGES producten.’


Contactgegevens
Knippersven 7
5056 DE Berkel-Enschot
T: 013-5231130
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2002
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000