< Terug naar alle leden

Intracare BV Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Pioneers in future proof solutions
Wereldwijde uitdagingen met betrekking tot ziekten, ziekteverwekkers en de preventie ervan zijn belangrijker dan ooit. Hoe zorgen we samen voor een gezonde en veilige groei? Wij geloven in slimme, veilige alternatieven die bijdragen aan een betere toekomst voor alle betrokkenen.

We verbeteren de gezondheid en het welzijn van planten, dieren en consumenten. Onze innovatiekracht zorgt voor duurzame groei en financieel rendement voor boeren en bedrijven.

Intracare ontwikkelt, produceert en levert bewezen en effectieve diergeneesmiddelen, bioveiligheid, hygiëneproducten, nutriënten en innovaties voor duurzame en moderne veehouderij, tuinbouw en aquacultuur wereldwijd. Het effect van samenwerking is meer dan de som der delen.
Onze state-of-the-art R & D-afdeling ontwikkelt oplossingen voor de uitdagingen van morgen. Samen met onze mensen in het veld creëren we producten die een duurzame groei realiseren en het gebruik van antibiotica en pesticiden verminderen. En dat maakt ons pioniers in toekomstbestendige oplossingen.

Onze kernwaarden zijn:
- Gedreven door toekomstige uitdagingen
- Waarde door innovatie
- Gebonden door duurzaamheid
- Gedreven


De opkomst van de virussen
Op dit moment is iedereen in de wereld in de ban van de uitbraak van het coronavirus die al veel slachtoffers en economische schade heeft veroorzaakt. Een onzichtbare vijand verstoort het dagelijks leven over de hele wereld en iedereen doet er alles aan om deze pandemie onder controle te houden. Virussen maken echter deel uit van de geschiedenis van mens en dier.

We hebben onlangs een toename van de virusdruk gezien als gevolg van stijgende temperaturen wereldwijd en bevolkingsgroei. De wereldwijde menselijke populatie zal naar verwachting toenemen van ongeveer 6,5 miljard in 2008 tot ongeveer 9,2 miljard in 2050 (UNDP 2008). Een andere oorzaak van de virusuitbraak is de grotere concentratie van de bevolking in stedelijke gemeenschappen. Ook de verspreiding van virussen is ongekend door de toename van intercontinentaal verkeer.

Deze verschillende parameters zijn we de afgelopen 10 tot 20 jaar ook getuige geweest in de intensieve veehouderij. Door de toename van het aantal dieren, de schaalvergroting en consolidatie van boerderijen en de verplaatsing van dieren over de grenzen heen, is de sector vatbaarder geworden voor uitbraken en de snelle overdracht en verspreiding van ziekten. Een goed voorbeeld van een dergelijke uitbraak was de uitbraak van klassieke varkenspest tussen 1997 en 1998 in Nederland. Vooral het zuidelijke deel van het land werd zwaar getroffen door de uitbraak.

De totale kosten bedroegen naar schatting € 2,5 miljard met de vernietiging van 1300 kuddes en het ruimen van miljoenen dieren. Het preventief ruimen van gezonde kuddes in de uitsluitingszone was een aspect dat vooral bij het publiek protest veroorzaakte.

"Een les die werd geleerd, was dat een goed bioveiligheidsplan essentieel is. Vanaf die dag implementeerden alle boerderijen het gebruik van douches, beschermende kleding en een compleet desinfectieplan voor de boerderij om mogelijke overdracht van ziekten te voorkomen."

Het idee dat je dit probleem voor eens en voor altijd kunt beëindigen, is een illusie. Het voorkomen van een uitbraak van een virusziekte begint door te voorkomen dat zieke dieren uw boerderij binnenkomen. Reiniging is een andere belangrijke factor. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat schoonmaken een deel van de oplossing is. De meeste biociden met een virale werkzaamheid doorstaan ​​de test als ze een log 4-reductie laten zien. Een log 4 betekent in de praktijk dat 99,99% van de virussen wordt uitgeroeid. Als je begint met een bedrag van bijvoorbeeld honderdduizend dan zijn er nog 10 virussen over. Reiniging met Intra Power Foam als eerste stap verwijdert ongeveer 99% van de ziekteverwekkers. Dit wordt ook wel de ontsmettingsstap genoemd en wordt gevolgd door de ontsmettingsstap met Intra Multi-Des GA . Door deze twee stappen te combineren, beschikt u over een krachtig hulpmiddel om infecties te bestrijden.

We hebben al veel expertise opgedaan in het bestrijden van aanhoudende virusuitbraken. Nu de wereld wordt geconfronteerd met de gevolgen van de uitbraak van het COVID-19- virus, zien we dat "kwaliteit er echt toe doet". Te lang was de prijs per liter vaak de enige en belangrijkste parameter bij het behandelen van ziekten op besmette boerderijen, maar deze lessen in de praktijk laten zien dat het de moeite waard is om de kwaliteit van reinigings- en desinfectiemiddelen te onderzoeken als je de klus wilt klaren. naar behoren! In dit geval wint Intracare altijd omdat we de beste producten garanderen voor 100% effectieve hygiënecontrole op uw boerderij.


Contactgegevens
Voltaweg 4
5466AZ Veghel
T: 0413354105
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 2001
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -