< Terug naar alle leden

Van Ham Chocolaterie Branche: Industrie, Food

Bedrijfsomschrijving

Een innovatief chocolade atelier
Van Ham Chocolaterie is een innovatief chocolade atelier en produceert een breed assortiment, premium quality chocoladeproducten. Wij stellen ons ten doel om onze relaties een onderscheidend en kwalitatief hoogstaand assortiment te bieden waarmee exclusiviteit gewaarborgd is. Binnen onze visie passen ambachtelijke producten die een duidelijke meerwaarde hebben binnen het assortiment van onze afnemers.

Exclusieve importen en eigen productontwikkeling zorgen voor het onderscheid ten opzichte van de andere aanbieders. Binnen onze organisatie hechten wij veel waarde aan het persoonlijke contact. We bespreken uw wensen en houden u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Lekker sinds 1896
Van Ham is een echt familiebedrijf. Het begon in 1896 met een winkel in koek & banket in Tilburg. Later werd dat uitgebouwd tot een grossierderij. In de jaren 60 verhuisde van Ham naar Hilvarenbeek en groeide gestaag verder. Sinds 1996 staat Patrick van Ham aan het roer. Hij is daarmee de vierde generatie die dit mooie bedrijf verder ontwikkeld heeft tot wat het nu is: een volwaardig producent van een breed pakket pralines, chocoladewerken en seizoensproducten van ambachtelijke kwaliteit.

Volledig gemoderniseerd met de nieuwste technieken en apparatuur en een eigen designteam. Hierdoor is Van Ham Chocolaterie ook over de landsgrenzen een begrip aan het worden. Gecertificeerd volgens de FSSC22000 norm. Sinds 2010 staat het bedrijf in Esbeek waar alle ruimte is voor verdere innovatie en uitbreiding in de toekomst.

Speciaalzaken

In Nederland werken al ruim 1200 afnemers met onze producten.
Ons brede assortiment met een grote variëteit voor alle seizoenen is erg gewild bij speciaalzaken.
We leveren wichtgoed, compleet voorverpakt of in neutrale verpakking.
Onze zusteronderneming Van Ham Exclusive verzorgt eigen verkoop en distributie in heel Nederland.

Chef du Chocolat
Eigen ontwerpen en modellen van Van Ham Chocolaterie worden geleverd onder het eigen label ‘Chef du Chocolat’. Ook hier werken we uitsluitend met Callebaut couvertures. We leveren unieke eigentijdse designs, de beste kwaliteit in combinatie met een fijne afwerking.

Verfrissende, originele en kleurrijke designs in verschillende thema’s. Deze vernieuwende collecties gooien hoge ogen in de markt.
Daar zijn we bijzonder trots op.

Private Label

Een groot aantal afnemers (retailers en collega chocolatiers) verkopen onze producten onder een private label. Van een specifieke sortering uit ons assortiment, met een eigen verpakking, tot compleet exclusieve modellen en producten. Er is veel mogelijk. Dankzij onze flexibiliteit en veelzijdigheid van ons machinepark zijn wij in staat, op grote schaal, maar ook voor relatief beperkte volumes, private labels te maken.

Export
Met onze jarenlange ervaring met de verkoop aan ambachtelijke specialisten in eigen land hebben we een sterke knowhow ontwikkeld. Kennis waarop we bouwen bij export naar het buitenland. Onze producten vinden reeds de weg naar Europese landen zoals bijvoorbeeld België, Frankrijk, Italië, Griekenland en Denemarken. Van Ham ambieert een sterke internationale positie met gedegen partnerrelaties om de eigen designs en unieke producten mondiaal op de markt te brengen.

Fabriekswinkel
Direct uit eigen atelier
Met een winkel direct aan onze fabriek bieden wij chocoladeliefhebbers de mogelijkheid direct bij de bron te kopen. In de winkel presenteren wij het gangbare assortiment, tonen wij seizoenthema’s en laten we nieuwe smaken proeven. Op deze wijze houden we direct maar subtiel contact met de eindgebruiker. Daarnaast tonen we in de winkel aan onze retailers hoe het product verpakt en gepresenteerd kan worden.

Relatiegeschenken
Van Ham Chocolaterie biedt een ruim assortiment afgestemd op de vier seizoenen en feest-thema’s. Van chocolade bloemen tot Paashaas van chocoladeletter tot Kerstman.

Producten om leuk als bedankje of als ruimhartig cadeau te schenken. De mogelijkheden zijn legio. Bij grotere volumes kunt u tegen een scherp tarief eigen pakketten samenstellen, desgewenst met een eigen verpakking. Neem vrijblijvend contact op. Wij informeren u graag.


Contactgegevens
Notelstraat 40
5085 ET Esbeek
T: 0135051591
I: -

Business facts
Medewerkers: -
Oprichtingsjaar: 1971
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -