< Terug naar alle leden

Van Zelst Automaten Branche: Facilitaire dienstverlening, Overig facilitaire dienstverlening

Bedrijfsomschrijving

KOFFIE MET SERVICE

Service is het kernwoord van ons verhaal. Wij willen niet enkel een product verkopen, we willen een dienst verlenen. Een relatie opbouwen. Zoals een bakje koffie ook kan doen.

Henk en Francien van Zelst, onze oprichters, vonden het belangrijk niet enkel koffieautomaten en koffie te verkopen. Samen stonden ze 365 dagen van het jaar klaar voor hun klanten met advies en technische service. Zij wisten al dat de relatie met je klant belangrijk is én tot in de details weten wat je verkoopt. Dat voorbeeld volgen we nog steeds!

LANDELIJKE GROEI

Door de jaren heen heeft dit gezorgd voor landelijke groei van ons bedrijf. En werd ook ons assortiment uitgebreid. Onze klanten gaven aan, dat ze naast koffie, ook behoefte hadden aan andere producten. Denk daarbij aan dranken zoals fris en bier en aan food en non-food producten, zoals alles voor de vrijmibo en schoonmaakmiddelen.

Dat brengt ons waar we nu zijn: een totaalleverancier voor werk en horeca.

NIEUWE GENERATIE

Inmiddels hebben Henk en Francien het (roer)stokje overgedragen aan hun zoon Maarten. Zij dragen een groeiend bedrijf over met een DNA voor Service, een hart voor sociale lokale projecten en een bewustzijn over duurzaamheid. Maarten zet dit alles nu met volledige toewijding door. We noemen dit bewust handelen. En voor jullie betekent dit bewust genieten.

Welkom bij onze toekomst.

DUURZAAMHEID ALS BASIS

Bij Van Zelst zit duurzaam én sociaal ondernemen in het bloed. Het is voor ons geen trend of ‘’iets van de laatste jaren’’. Het begon namelijk al bij de oprichting in 1975 door Henk en Francien van Zelst. Zij vonden het ook toen al belangrijk om te zorgen voor huidige- en toekomstige generaties en dat brengt ons waar we nu staan. De keuze uit de meest duurzame koffie én thee, een klimaatneutrale dienstverlening en sociaal ondernemen binnen én buiten onze organisatie.

Inzetten op klimaatcompensatie
Het neutraliseren van de impact van koffie en thee op ons klimaat doen we door de negatieve CO2-impact van het kweken van de gewassen, branden van de koffie, transport, opslag en het vervoer te compenseren. Deze klimaatcompensatie verzorgen we door de uitstoot van broeikasgassen over de gehele koffieketen te compenseren via het ''Gold Standard Cookstove Project''. Een groot aantal koffiebonen binnen ons assortiment zijn dan ook 100% klimaatneutraal.

Van Zelst opereert al zes jaar 100% klimaatneutraal
We mogen ons al sinds 2015 klimaatneutraal noemen. En daar zijn we trots op. Het is (nog) niet mogelijk om helemaal geen CO2 uit te stoten. Wij volgen dan ook twee sporen om 100% klimaatneutraal te zijn.

Sociaal ondernemen zit in het bloed
Bij Van Zelst zit sociaal ondernemen in het bloed. Dat is niet iets van de laatste jaren maar al sinds ons ontstaan verweven in de gehele organisatie. Onze oprichters Henk en Francien van Zelst vonden het namelijk heel belangrijk om voor elkaar klaar te staan, en al helemaal voor mensen die het net iets minder makkelijk hebben.


Contactgegevens
Looyenbeemd 1
5625 BH Eindhoven
T: 040-2914700
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1991
Vestigingen: 4
Jaaromzet: > €5.000.000