< Terug naar alle leden

Ramakers Industriële Verpakkingen Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Verpakkingen die helpen bij de continuïteit van een onvoorspelbaar productieproces

Diensten
De beste verpakking past als een handschoen en beschermt als een harnas. En dat gaat in onze ogen verder dan de verpakking alleen. U wilt het verschil kunnen maken naar uw klanten toe. Daar willen wij u graag in steunen. Door verder te denken dan het karton zelf, dragen we bij aan efficiënter werken, minder beschadigingen tijdens het transport en het oplossen van verpakkingsvraagstukken waar niemand een antwoord op weet.

Voorraadbeheer
Wat kunnen wij u uit handen nemen?
Optimalisatie van de supply chain is één van uw aandachtsgebieden. Eén van de diensten die wij daarom bieden is slim voorraadbeheer. Voor veel van onze opdrachtgevers is dat een waardevolle toevoeging. Uw verpakkingen worden onder de juiste omstandigheden bij ons opgeslagen, en uitgeleverd hoe en wanneer u dat het beste past.

Waar zitten uw grootste uitdagingen?
Uw organisatie heeft zijn eigen manier van werken en de unieke uitdagingen die daarbij horen. Er bestaat bij ons dan ook geen standaard in voorraadbeheer. Werkt u bijvoorbeeld met Just In Time management? Dan helpen wij u om volledig zonder voorraad van verpakkingen te werken. Kunnen de groenten in een goed seizoen best eens een paar weken eerder van het land komen? Zelfs dan zult u nooit om verpakkingen verlegen zitten.

Er is geen vraag waar wij voor terugdeinzen.
Ramakers heeft jarenlange ervaring in het oplossen van bijzondere verpakkingsvraagstukken. Overal waar de verpakkingen uw logistieke keten raken, bestaan er mogelijkheden voor verdere optimalisatie. Door creatief om te springen met de verschillende diensten die wij aanbieden, kunnen onze experts u ook in bijzondere situaties van dienst zijn.

Verpakkingsadvies
Voor welke uitdagingen stelt het logistieke proces u?
Wat voor verpakking u exact nodig heeft hangt van veel factoren af. Het type vervoer, de omstandigheden tijdens transport en de (garantie)eisen aan het product bijvoorbeeld. Hoe weet u nu zeker dat de verpakking waar u mee werkt aan al deze eisen tegemoet komt?

Verpakkingsadvies hoort bij het DNA van ons werk. Het zal u verrassen wat een ‘slimme’ verpakking voor u kan betekenen. Van kostenbesparing in uw logistieke keten tot het minimaliseren van beschadigingen: wij weten waar we moeten kijken.

Verpakkingsontwerp
U heeft een nieuw product te verpakken of de huidige verpakking is aan aanpassing toe. Samen met de verpakkingskundige van Ramakers neemt u de reis van uw product onder de loep: vanaf het productieproces tot aan het uitpakken bij uw klant. De verpakkingskundige houdt rekening met iedere stap in het proces. Kan er bijvoorbeeld sneller worden ingepakt? Past er nog meer in een vrachtwagen? En wat betekenen de garantie eisen voor het verpakkingsontwerp? Het uiteindelijke ontwerp wordt door ons aan alle (verplichte) testen en audits onderworpen!

Juist bij extreme of bijzondere producten of transporten bent u bij ons aan het juiste adres. Van kwetsbare apparatuur tot verpakkingen die minder volume in beslag nemen: we hebben al veel gezien!

Verpakkingsoptimalisatie
Soms komt u opeens voor een vraag te staan waar niemand een antwoord op weet. Bijvoorbeeld een steeds terugkerende beschadiging die geen aanwijsbare oorzaak lijkt te hebben. Of een verpakking die in heel Europa niet te vinden is.

De uitdaging kan ook buiten de verpakking zelf liggen: het handlingproces gaat te langzaam of uw kosten zijn veel te hoog.

In al dit soort gevallen is uw verpakking wellicht toe aan optimalisatie. Vanuit onze diepgaande kennis van materialen en onze ervaring met uw markt belichten we uw product, de verpakking en uw manier van werken. Zo komen we tot de verpakking die precies past op uw situatie!


Contactgegevens
De Buskes 10
5087 MA Diessen
T: 013-5042636
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1986
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -