< Terug naar alle leden

GrijsGoud Advies Branche: Zakelijke dienstverlening, Organisatieadviesbureau

Bedrijfsomschrijving

GrijsGoud Advies is een adviesbureau met een brede basis als het gaat om vrijwel alle aspecten in- en rond productieprocessen en Asset & Maintenance Management.

Asset & Maintenance Management
Binnen productiebedrijven vraagt maintenance management de meeste aandacht als het gaat om asset management. Niet zo vreemd omdat binnen de asset life cycle onderhoud ruim 95% van de assetlevensduur beslaat.

Wat we binnen het MKB veel zien is dat onderhoud toch een ondergeschoven kindje blijft. Door de vele uitdagingen weet de bedrijfsleiding vaak niet hoe hoog hun stilstandspercentage t.g.v. technische storingen is. Laat staan hoe hoog de stilstandskosten per uur zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat in 2021 dit in ruim 80% van de bedrijven het geval was. Het gevolg daarvan is dat die bedrijven veel geld laten liggen dat niet gezien wordt. Door een inefficiënt ingerichte Technische Functie is onderhoud vaak niet veel meer dan van storing naar storing hoppen en daarmee alleen maar brandjes blussen. Het geld loopt als los zand door de vingers en draagt niet positief bij aan het bedrijfsresultaat. Bij nieuwe investeringen staat onderhoud al helemaal niet op de agenda, laat staan dat er een onderhoudsspecialist aan tafel zit terwijl de latere onderhoudskosten voor 80% een gevolg zijn van de keuzes en de ontwerpen die in de projectfase worden gemaakt. Kijk naast ROI vooral óók naar de totale kosten over de levensduur van de assets (LCC)

Drie topics die van belang zijn om op kosten te besparen met-, door- en op onderhoud zijn:

1) Aandacht en support van het management.
(weten wat er speelt en aandacht hebben voor de waarde
drijvers binnen het onderhoud.)
2) Het anders inrichten van jouw onderhoudsstrategie
(focus- en sturen op waarde toevoeging)
3) Het beïnvloeden van de toekomstige onderhoudskosten in de
projectfase van een investering.
(Vóórdenken binnen assetmanagement)

Hoe mooi zou het zijn dat onderhoud niet langer als kostenpost wordt gezien maar als waarde toevoegend wordt ervaren zodat jouw goede bedrijfsresultaten nog beter worden.

Schroom niet en doe je zelf niet te kort en schakel een specialist in, jouw klanten komen daarom immers ook bij jou, toch?

Met GrijsGoud Advies heeft u een adviseur die de theorieën in de praktijk heeft getoetst en ervaren dit met betrekking tot alle facetten van het asset management. Ieder bedrijf is uniek. Dit betekent, zeker binnen het MKB, dat de inrichting van de Technische Functie maatwerk is en daardoor telkens weer anders. De ingrediënten zijn dan wel gelijk maar het recept verschilt van bedrijf tot bedrijf.


Contactgegevens
Lokaalspoor 45
6846 GN Arnhem
T: 06-40327928
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2021
Vestigingen: 1
Jaaromzet: < €250.000