Error loading MacroEngine script (file: MainNavigation.cshtml)
< Terug naar alle leden

Factris Branche: Zakelijke dienstverlening, Overig zakelijke dienstverlening

Bedrijfsomschrijving

Jouw facturen. Onze financiering.

Wij financieren je facturen zodat jij werkkapitaal hebt om jouw bedrijf te laten groeien.
Weg met de stress, het is tijd om moeiteloos te groeien op basis van factoring: de snelle, eenvoudige en veilige financieringsmethode.

Factris helpt jouw onderneming verder
Financiering
Snel en eenvoudig, zodat je altijd verzekerd bent van cashflow.

Debiteurenbeheer
Wij nemen het debiteurenbeheer van je over zodat jij je kunt focussen op de groei van je bedrijf, niet op wie je nog geld schuldig is

Kredietverzekering
Waarom risico lopen? Bij Factris ben je onderliggend verzekerd tegen onvoorziene problemen zoals wanbetaling en faillissement. Een prettig idee.

Zet openstaande facturen om in cashflow met factoring van Factris.
Wat is factoring?
Factoring is een steeds populairder wordende alternatieve manier van financiering voor ondernemers. Maar wat is factoring en hoe werkt het dan precies? Simpel gezegd, is factoring dé manier om op korte termijn geld te ontvangen voor uitgevoerd werk waarvan de verstuurde factuur nog niet is betaald. Op deze manier hoef je als ondernemer niet langer rekening te houden met de betalingstermijn en heb je binnen 24 uur de beschikking over het desbetreffende bedrag. Het maakt factoring uitermate geschikt voor kleine bedrijven en freelancers die de kloof moeten overbruggen tussen het moment waarop het werk is voltooid het moment waarop ze ervoor betaald krijgen.

Factoring betekenis
De definitie van factoring is “de zakelijke activiteit van het verkopen van debiteuren aan een financiële instelling tegen een korting om aan geld te komen.”
Met andere woorden: op het moment dat je de facturen factureert, verkoop je ze in wezen aan een derde (de factor) – in dit geval Factris – met een kleine korting. De factor betaalt je dan het volledige bedrag van de factuur uit, minus hun vergoeding, waarna de factor het risico op zich neemt om de betaling bij je klant te innen.

Hoe werkt factoring?
Wanneer een bedrijf producten of diensten op krediet verkoopt, heeft de kopende partij in de meeste gevallen 30 dagen de tijd om te betalen. In de tussentijd dient de verkopende onderneming echter nog steeds haar eigen leveranciers en werknemers te betalen, ook als de klant nog niet betaald heeft. Dit kan voor bedrijven in sommige gevallen een cashflowprobleem opleveren. Factoring lost dit probleem op door de onderneming het door de klant verschuldigde bedrag voor te schieten. Factris koopt de factuur hierbij op, wordt daarmee eigenaar van de factuur en zorgt dat het openstaande bedrag geïnd wordt. Dit zorgt ervoor dat de verkopende onderneming niet langer afhankelijk is van de 30 dagen durende betaaltermijn, waardoor het te ontvangen bedrag direct geherinvesteerd kan worden in personeel, rekeningen en andere bedrijfsmatige zaken.

Hoe werkt factoring bij Factris dan precies?
Wanneer je gebruikmaakt van de factoring van Factris, verkoop je jouw factuur als het ware aan ons. Gelukkig kun je met onze software al je facturen in een handomdraai uploaden. Aan de hand van jouw voorkeur kopen wij alle facturen of een gedeelte hiervan. Zo zet je openstaande en toekomstige vorderingen razendsnel om in werkkapitaal voor je onderneming. Doordat de openstaande factuur nu van ons is, verzorgen wij de incasso en kredietverzekering. Zo ben je dus verzekerd tegen insolventie en wanbetaling. Dit kost slechts een kleine fee, die wij van de waarde van de factuur inhouden.

Soorten factoring
Er zijn in totaal drie vormen van factoring te onderscheiden: traditionele factoring, American factoring en reverse factoring. Maar wat kenmerkt deze verschillende soorten factoring eigenlijk en in hoeverre verschillen ze van elkaar?
Traditionele factoring
Traditionele factoring is de meest voorkomende vorm van factoring. In het geval van traditionele factoring koopt de factor de debiteuren van de onderneming voor een percentage van hun totale waarde. De factor neemt dan de verantwoordelijkheid op zich om de betaling bij de klant te innen.

American factoring
Americain Factoring is de meest gebruikelijke en eenvoudige vorm van factoring. Het grootste verschil met de traditionele factoring zit hem in het aantal facturen dat wordt verkocht aan de factor. Waar bij traditionele factoring alle facturen verkocht worden, heb je bij Americain Factoring de keuze welke facturen je wel en niet verkoopt. De flexibiliteit van dit type factoring maakt dat veel bedrijven sneller in aanmerking komen voor Americain Factoring dan traditionele factoring.

Reverse Factoring
Reverse Factoring is een vorm van factoring die gebruikt wordt door bedrijven die geld tegoed hebben van andere bedrijven (die “kopers” genoemd worden). In dit geval stemt de koper ermee in te betalen voor zijn goederen of diensten binnen een bepaalde tijd, en de factor betaalt de firma onmiddellijk. De factor brengt de koper dan een vergoeding voor deze dienst in rekening.

De voordelen van factoring
Werkkapitaal in een handomdraai. Wacht niet langer op onbetaalde facturen, laat je bedrijf groeien door debiteuren om te zetten in werkkapitaal.

Innen van vorderingen zodat jij je kan richten op je bedrijf en niet op wie je nog geld schuldig is.

Kredietverzekering voor je financiële veiligheid. Het geeft rust om te weten dat je met factoring volledig verzekerd bent tegen insolventie en wanbetaling.

Kredietbeheer zorgt dat je facturen betaald worden. Zo hebt jij je handen vrij om aan de groei van je bedrijf te werken

Risicobeoordeling waarmee je weet wat je kan verwachten van een transactie, wat nog meer gemoedsrust oplevert.

Monitoren van afnemers zodat je samen met jouw beste klanten op weg kunt naar nog meer succes.

Persoonlijke ondersteuning van een mens en niet van een bot. Kraakheldere antwoorden en adviezen van een ervaren accountmanager, zonder extra kosten.

Finance Automation for Business (“FAB”), ons one-stop platform dat financiering snel en eenvoudig maakt. Hier upload je facturen, hou je betalingen bij, en ontvang je op dezelfde dag nog kapitaal.

Flexibele producten die zijn toegespitst op jouw zakelijke behoeften. Kies wat je nodig hebt, vergeet waar je niets aan hebt.

Factoring voor verschillende branches
De factoring van Factris beperkt zich niet tot een bepaalde branche. Het gemak waarmee het factoringproces verloopt, maakt deze vorm van financiering geschikt voor vrijwel iedere bedrijfstak. Factris faciliteert dan ook factoring voor verschillende branches. Of je nu werkzaam bent in de schoonmaakbranche, uitzendbranche, de transport of in de marketing; met Factris profiteer je te allen tijde van de voordelen van factoring. Benieuwd wat voor soort bedrijven er op dit moment al gebruikmaken van de factoring van Factris? Neem dan eens een kijkje tussen de verschillende verhalen van onze klanten.

Factoring MKB
Naast het feit dat factoring geschikt is voor vrijwel iedere bedrijfstak, kunnen in het bijzonder kleine en middelgrote ondernemingen voordeel halen uit factoring. Deze vorm van financiering kan kleine en middelgrote ondernemingen helpen hun bedrijf te laten groeien door hen werkkapitaal te verschaffen. Bovendien kunnen factoringmaatschappijen waardevolle adviezen en steun aan kleine en middelgrote ondernemingen geven.

Factoring ZZP
Niet alleen voor MKB’ers; factoring kan ook van grote waarde zijn voor freelancers die de kloof moeten overbruggen tussen het moment waarop ze het werk doen en het moment waarop ze ervoor betaald krijgen. De factoring van Factris zorgt er voor dat je op tijd genoeg financiële armslag hebt om je zaak goed draaiende te kunnen houden.


Contactgegevens
Funenpark 1 C
1018 AK Amsterdam
T: 020-5050333
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 2017
Vestigingen: 3
Jaaromzet: -