< Terug naar alle leden

QRM Planning Branche: ICT & Telecommunicatie, Consultancy

Bedrijfsomschrijving

Processen optimaliseren:
je kunt het met QRMplanning
De opdrachtenflow in jullie bedrijf is nogal onvoorspelbaar. De ene periode zetten jullie met z’n allen de schouders eronder om maar niet achter de feiten aan te lopen, een maand later is het maar stilletjes in de opdrachtenbak. Jullie werken als een team, maar weten niet écht van elkaar wat de status van de opdrachten is en hoe vol de agenda’s zijn. Het voelt alsof er grip is op de werkflow, maar die wordt stiekem geregeerd door de opdrachtgevers, niet door jullie. Hé, marketing- en communicatiebureaus, dat kan efficiënter!

QRMplanning, there Hu Go
De drijvende kracht achter QRMplanning is Hugo van Esch. Als QRM-specialist en consultant helpt hij al jaren bedrijven in de maakindustrie om efficiënter te werken. Nu is het tijd om die kennis en expertise te vertalen naar marketing- en communicatiebureaus.

Stap uit de achtbaan
Soms voelt werken net als een ritje in de achtbaan. Je weet nooit precies wat je te wachten staat. Ga je links? Of rechts? Komt er een looping aan of blijf je kalm vooruitgaan? Na de stijging komt er een daling, maar wanneer? Je gaat supersnel alle kanten op en dan ineens sta je stil. Totdat het riedeltje weer opnieuw begint voor de volgende rit. Alles is een verrassing. En verrassingen zijn niet efficiënt.

Jullie:
- hebben fluctuerende drukte qua opdrachten.
- missen overzicht van de status van alle opdrachten.
- weten niet precies hoeveel uur jullie gepland hebben en wat er nog openstaat.
- klokken braaf acht uur op een dag, maar staren daarvan twee uur naar het scherm.
- willen overzicht over alle lopende zaken en komende opdrachten.
- zitten in onwetendheid over opdrachten van die ene collega die vrij is.
- willen meer creativiteit.
- willen grip zonder dat het tijd kost.

Vink je één of meerdere boxen af? Dan kan een QRMplanning dé oplossing voor jou zijn.

Volle rijbaan, leeg hoofd
Je kent het wel: is er eindelijk ruimte op de snelweg om lekker het gas in te trappen, gaat er weer een vrachtwagen voor je rijden. Resultaat: flink op de rem trappen en met z’n allen achter de vrachtwagen aan sukkelen. Dit gebeurt niet alleen op de snelweg, maar ook in jouw bedrijf. Zie de opdrachtenflow als rijbanen. Als een logge, langdurende opdracht maar blijft voortkabbelen, kunnen de snelle, kortetermijnopdrachten er niet langs. Een opstopping is dan het gevolg.

Een volle rijbaan is geen probleem, als die maar lekker doorstroomt. Want vol wil niet zeggen té vol. Het betekent dat het team genoeg te doen heeft en niet op werk hoeft te wachten. Een bezette rijbaan die stilstaat, levert een vol hoofd en spanning op. Een beladen rijbaan die doorstroomt, geeft rust en een leeg hoofd. Zo kunnen jullie weer lekker op de automatische piloot cruisen.

Planning
Een planning?
Die rijbanen waarop je continu de maximumsnelheid rijdt, krijg je met QRMplanning. Ik hoor je denken: hoe gaat een planning ons helpen, we lopen toch niet achter de feiten aan? Klopt! Maar een planning bestaat niet alleen om opdrachten op tijd op te pakken en af te ronden. Nog veel meer dan dat geeft het overzicht, duidelijkheid, eigenaarschap en vooral rust. De QRMplanning staat in een simpele, overzichtelijke app – geen ingewikkelde programma’s of lastige interfaces. We willen het werk vereenvoudigen, niet lastiger maken.

De rijbanen in kaart brengen
Voordat je met de QRMplanning overzicht krijgt, moet je eerst weten hoe de huidige situatie eruitziet. Tijd voor een rondje live job mapping. We brengen, het liefst met heel het team, in kaart hoe jullie processen er op dit moment uitzien. Hoelang is de doorlooptijd van een opdracht? En welk deel daarvan doe je feitelijk niets?

Wachten jullie bijvoorbeeld twee weken op reacties van klanten? Of duurt het plannen van afspraken minstens een week? Laten we samen kijken hoe we die tijd kunnen verkleinen. Meer efficiëntie betekent sneller doorwerken. Wachttijd neemt ruimte in je hoofd in, maar levert je niks op.


Contactgegevens
Piusstraat 44
5038 WT Tilburg
T: 06-24952332
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2019
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -