< Terug naar alle leden

Welvaarts Weegsystemen Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Welvaarts Weegsystemen

Specialist in weegsystemen voor mobiele toepassingen
Van ontwikkeling, productie en ijking tot onderhoud, nazorg en service: wij verzorgen alle facetten in eigen beheer. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent. Kiezen voor Welvaarts Weegsystemen betekent kiezen voor een totaalpartner.


Specialist in mobiel wegen? Jazeker!
Welvaarts Weegsystemen werd in 1978 opgericht als familiebedrijf en is sindsdien flink gegroeid. Met onze ruime ervaring en tevreden klanten door heel de Benelux en Duitsland, kunnen we ons met recht specialist noemen in geijkt mobiel wegen. Maar hoezeer we ook gegroeid zijn, één ding is sinds 1978 hetzelfde gebleven: alleen het beste is goed genoeg.

Kernwaarden

- Uw partner -1978-
- Kwaliteit voorop
- Complete service
- Maatwerk producten

Welvaarts weegsystemen, een uniek bedrijf
Ten eerste omdat er binnen Nederland geen ander bedrijf bestaat met meer ervaring op het gebied van mobiel wegen. Al sinds 1978 wordt er gewogen op allerlei mogelijke manieren binnen dit familiebedrijf. Kwaliteit staat bij ons voorop.

Ten tweede omdat alles intern wordt ontwikkeld en geproduceerd. Zowel de elektronica en software, als de technische opbouw van de weegsystemen wordt door onze eigen mensen gemaakt. Doordat beide specialismen nauw samenwerken en verbonden zijn ontstaan unieke innovaties. Bij Welvaarts zijn de lijnen kort en gaan we geen uitdaging uit de weg!

Ten derde het aanbod. Bij Welvaarts leveren we niet alleen geijkte mobiele weegsystemen. We zorgen ook voor de opbouw, het onderhoud en de service. Hiernaast zorgen we er voor dat uw systeem zelfs op locatie gekalibreerd en geijkt kan worden. Mocht u toch liever naar ’s-Hertogenbosch komen voor service, dan staat onze leenauto voor u ter beschikking. Wij zorgen ervoor dat u mobiel blijft.

Team Welvaarts
Bij Welvaarts Weegsystemen werken we met een team van 30 personen. Het grootste deel hiervan heeft een achtergrond in de werktuigbouw en is dagelijks te vinden in de werkplaats. Zij zorgen ervoor dat de weegsystemen opgebouwd, geijkt en getest worden.

De werkvoorbereiders staan in nauw contact met de werkplaats en de elektronica om ervoor te zorgen dat de dagelijkse planning gerealiseerd wordt. Bij de elektronica afdeling worden de weegcomputers gemaakt en ontwikkeld. Een deel van dit team is bezig met het ontwikkelen van software en kijkt vooruit naar trends en toepassingen op het gebied van mobiel wegen in de transportwereld.

Vanzelfsprekend beschikt Welvaarts over servicemonteurs die op locatie assistentie kunnen verlenen. Onze collega’s van de afdeling verkoop zijn het visitekaartje van Welvaarts Weegsystemen.
40 jarig jubileum l Welvaarts Demo Dag

Op 21 juni 2018 heeft Welvaarts weegsystemen haar 40 jarig jubileum gevierd.

Samen met zoveel mogelijk klanten en partners werd er onder de naam Welvaarts Demo Dag een mini beurs georganiseerd.

Bij deze beurs waren een vijfentwintig voertuigen en een tiental standjes aanwezig waar iedere partner zich aan onze klanten kon presenteren met een product. Uiteraard was ieder voertuig voorzien van een Welvaarts weegsysteem en wel in 14 verschillende vormen.

Op alle andere afdelingen binnen het bedrijf waren demonstraties van de laatste innovaties te zien en een babbel mogelijk met het personeel.

Een sfeervol ingerichte werkplaats met bar, muziek en een food corner maakte het plaatje af.

De Spekstraat - Start van Welvaarts weegsystemen
Welvaarts B.V. is opgericht in 1978 door Wim Welvaarts. Nadat hij zich met zijn jonge gezin vestigde in Den Dungen en een kalvermesterij begon, had hij al snel ideeën over wat later een ‘kalvermelk-automaat’ zou worden. Collega kalvermesters bleken al snel interesse te hebben in deze automaat, waardoor de kalvermesterij in Den Dungen werd gestopt en de productie en verkoop van kalvermelk-automaten werd opgestart. In 1978 werd deze onderneming omgezet in een B.V.

In deze beginjaren van Welvaarts Weegsystemen werden er vele toepassingen bedacht, uitgedokterd en ontwikkeld voor, met name, de agrarische sector. Toen daar in 1991 de vraag naar geijkte mobiele weegsystemen op voertuigen bij kwam, groeide Welvaarts langzaam aan steeds verder uit haar jasje op haar oorspronkelijke locatie aan de Spekstraat in Den Dungen.

Het was dan ook in 1998 dat Welvaarts definitief uit haar jasje in Den Dungen groeide en verhuisde naar de huidige locatie op industrieterrein De Brand in ‘s-Hertogenbosch.

In 2003 wordt Welvaarts Weegsystemen door de oprichter Wim overgedragen aan zijn zoon Richard. Richard is opgegroeid in het bedrijf en is altijd betrokken geweest bij de zaak. Na zijn studie aan de MTS en de HTS Bedrijfskunde werkte hij nog bij een carrosseriebouwer voordat hij in 1997 in dienst trad bij Welvaarts B.V.

In 2005 is Welvaarts Wägesysteme GmbH opgericht om meer voet aan de grond te krijgen in Duitsland. Jaren later - in 2015 - is er een nieuw pand in het Duitse Dorsten geopend om in Duitsland dezelfde service te kunnen bieden als in Nederland.

In 2018 kijken we terug op veertig mooie jaren waarin Welvaarts B.V. is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. De weegsystemen van Welvaarts vinden hun afzet vooral in de BeNeLux, maar de afgelopen jaren zijn er ook systemen geleverd aan klanten in de Filipijnen, de Arabische Emiraten, China en Canada.

Eerste producten van Welvaarts weegsystemen
Tijdens de vele bezoeken van Wim Welvaarts aan verschillende boerenbedrijven ontstond een nieuw idee. Boeren wilden namelijk graag weten wat het gewicht was van hun dieren.

Al snel was het idee van een ‘veeweger’ geboren; een compacte rijdende kar met hoge zijkanten en een voor- en achterkant die open en gesloten konden worden. De bedoeling was dat een dier door de kar kon lopen en dat direct het gewicht zichtbaar werd zonder dat de boer hier veel tijd en energie mee kwijt was. Dit was de basis van mobiel wegen, wat later de kern van Welvaarts B.V. is geworden.
Mobiel geijkt wegen onderweg

Na enkele jaren verschillende oplossingen te hebben bedacht voor de dierhouderij waarbij gewichtsbepaling centraal stond, bleken er andere sectoren te zijn waar mobiel wegen interessant zou kunnen zijn. Dit begon met een mobiele weegbrug waar voertuigen geheel of gedeeltelijk gewogen konden worden. Maar mobiel wegen wordt pas echt ‘mobiel’ als er onderweg gewogen kan worden, zonder dat er tijd verloren gaat aan het verrichten van de weging.

In 1991 werd het eerste ‘afzet-container-weegsysteem’ uitgeleverd. Tijdens het afzetten van de container werd een automatische weging verricht door de chauffeur zonder dat hem dit extra tijd kostte. Deze weging werd opgeslagen in een kleine computer en eventueel uitgeprint in de cabine van de trekker.


Contactgegevens
De Tweeling 4
5215 MC 's-Hertogenbosch
T: 073-6927927
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 1978
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -