< Terug naar alle leden

Lekker Brabant Branche: Lines Of Business, Groothandel

Bedrijfsomschrijving

Lekker Brabant; een streekverhaal
Wil je de oorspronkelijke smaken van de streek proeven? Kies dan voor de (h)eerlijke producten van Lekker Brabant. Stuk voor stuk met veel liefde gemaakt door ambachtelijke bakkers, boeren en andere specialisten uit de buurt. En dat proef je. Je vindt onze lekkernijen gewoon in je lokale supermarkt.

De authentieke smaken van de regio…
…vinden via Lekker Brabant hun weg…
…naar een supermarkt bij jou in de buurt.

Van Brabant, voor Brabant De authentieke smaken van Brabant
Het Brabantse worstenbroodje is misschien wel de bekendste lekkernij van onze provincie. De worstenbroodjes van Lekker Brabant zijn altijd royaal gevuld en smaakvol gekruid, volgens traditioneel recept. Ze worden uiteraard, net als vroeger, met de hand gemaakt door ambachtelijke bakkers. Hoe ze smaken? Naar meer!

Lekker Brabant is als groothandel in streekproducten inmiddels een begrip in de regio. Al ruim 15 jaar maken we ambachtelijke, lokale lekkernijen bereikbaar voor alle Brabanders. Dat doen we vandaag de dag met zo’n 30 leveranciers met elk hun eigen specialiteit. Ons smaakvolle assortiment is onder meer verkrijgbaar bij de betere lokale supermarkten.

Hoe het begon...
Lekker Brabant werd in 2007 opgericht door familie Venmans.
Als voormalig supermarkt-eigenaar miste Venmans traditionele streekproducten in het assortiment. Vooral de échte, handgemaakte Brabantse worstenbroodjes. Toen hij de bekendste lokale snack naar de supermarkt bracht, bleek dat een groot succes.

Groei assortiment en partners
Na het worstenbroodje, met vlees van de lokale slager, breidde het assortiment snel uit met andere verwennerijen uit de streek, zoals kakelverse eieren, bolussen, bavarois en Moeke’s soepen. Inmiddels levert Lekker Brabant ruim 200 unieke producten, afkomstig van zo’n 30 Brabantse boeren, bakkers en andere specialisten.

Goed voor elkaar
Door nauw samen te werken met Brabantse leveranciers, supermarkten en andere lokale partijen, versterkt Lekker Brabant de regio. Een lokale sociale werkplaats (foto: Ergon) voorziet ons assortiment bijvoorbeeld van de ‘Lekker Brabant’ labels en Brabants Bonte hoesjes. Zo werken we mét en voor Brabant en houden we bovendien onze voetafdruk klein.

Lekker Brabant in nieuwe ‘familie’handen
Begin 2018 droeg familie Venmans het bedrijf over aan familie Damen die Lekker Brabant nu met een team van 15 medewerkers in goede banen leidt. De familie – die zelf ook een achtergrond in de voedingsbranche heeft – wil het (keur)merk Lekker Brabant op alle fronten nog sterker maken. Iets waar elke dag hard aan wordt gewerkt.

Waarom Lekker Brabant?
Koop je de streekproducten van Lekker Brabant, dan verwen je daar natuurlijk in eerste instantie jezelf, je familie en vrienden mee. Maar wist je dat je er ook veel Brabantse boeren, bakkers en andere kleine ondernemers blij mee maakt? Zij kunnen onder meer rekenen op een eerlijke prijs, een groot bereik (150 verkooppunten) én een prominente (schap)plaats in de lokale supermarkten. Ze hoeven dus niet zelf de boer op.

Door slim met elkaar samen te werken, houden we de authentieke smaken van Brabant in stand. Bijkomend voordeel is dat we zo ook met elkaar onze ecologische voetafdruk klein houden.


Contactgegevens
Laarakkerweg 21
5061 JR Oisterwijk
T: 013-5114610
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2007
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000