< Terug naar alle leden

RVS Beitsservice Branche: Industrie, Metaalbewerking

Bedrijfsomschrijving

KWALITEIT RVS TERUG MET BEITSEN EN PASSIVEREN
Door laswerk kunnen de corrosiebestendige eigenschappen van roestvaststaal worden aangetast. Om de oorspronkelijke eigenschappen weer terug te brengen kan het metaal worden ‘gebeitst’ en ‘gepassiveerd’.

Aan het woord is Jean-Paul Hulsman, tevens commercieel directeur van Werkvreugde:
“Al sinds 1980 levert Werkvreugde roestvrijstalen elementen voor superjachten, zoals trappen, bolders, hekjes, relingen en diverse speciale items. De kwaliteitsstandaard is in de superjachtbouw heel hoog en daarom verlangen opdrachtgevers dat alle delen worden gebeitst die zijn gelast of machinaal bewerkt. Al ruim veertig jaar beitsen wij roestvast staal, maar twintig jaar geleden hebben we het proces op een hoger plan gebracht met de inrichting van een speciale hal voor het beitsen.”

De inrichting had heel wat voeten in aarde. “We moesten voldoen aan strenge wettelijke regels en zorgen voor een duurzaam verwerkingsproces. Zo hebben we geïnvesteerd in een installatie om het afvalwater te reinigen en twee grote bassins geplaatst met een oplossing van salpeterzuur en waterstoffluoride voor het beitsen. Dankzij deze professionele aanpak konden we ook werk van derden aantrekken, en dat wordt steeds meer. We kunnen zelfs beitsen volgens de ASTM A 380M norm met gecertificeerde rapportages.”

Er bestaan bij leken nogal eens misverstanden over het beitsen, weet Hulsman. “Dat het alleen maar is om de verkleuring van het laswerk weg te werken. Dat is een bijkomend effect, maar het belangrijkste is dat het rvs na behandeling weer de oorspronkelijke corrosiebestendige eigenschappen heeft. Ons proces is overigens alleen maar geschikt voor RVS 304, RVS 316 en RVS Duplex.” Met het beitsen van het rvs in het bad met salpeterzuur en waterstoffluoride wordt alle eventueel aanwezige corrosie volledig verwijderd. Het ‘passiveren’ gebeurt door het onder hoge druk afspuiten met gedemineraliseerd water.

KWALITEIT UIT BRABANT
RVS Beitsservice is al sinds 1962 gevestigd in Oss en is dé specialist op het gebied van het hoogwaardig beitsen van je RVS product!

20 jaar geleden zijn wij begonnen met het beitsen en passiveren van producten. Dit was ontstaan omdat wij werkzaam zijn in de superjachtbouw.
De klanten eisten dat de producten die gelast waren ook gebeitst zouden worden om corrosie te voorkomen. Deze klanten wilden natuurlijk de hoogste kwaliteit.

We zijn toen begonnen in een zeecontainer met een kleine beitsbad, maar omdat wij steeds meer vraag van de omliggende bedrijven in Oss maar ook de omliggende gebieden kregen zijn we steeds meer gaan uitbreiden.

Nu, na 20 jaar ervaring met beitsen, hebben we een professionele hal die van alle gemakken voorzien is. We kunnen zelfs beitsen volgens de ASTM A 380M norm met gecertificeerde rapportages.

EIGEN HAAL EN BRENGSERVICE
Wij beschikken over diverse voertuigen en aanhangers zodat wij jouw product veilig en zorgeloos kunnen ophalen. Geef het aan in je aanvraag zodat wij dit mee kunnen nemen in de offerte.

RVS Beitsservice Brabant gaat meer dan zorgvuldig om met je product, wanneer we het komen halen wordt het al met de grootst mogelijke zorg vervoerd. Na behandeling in één van onze baden en na afwerking, wordt je product met diezelfde zorg geretourneerd. Ons enige criterium van succes is een tevreden klant.

BINNEN 24 UUR GEREGELD
Binnen 24 uur geregeld met onze 24 uur service: Vandaag gebracht betekent morgen klaar! Vraag dus geheel vrijblijvend naar onze mogelijkheden en prijsopgave.

Door onze jarenlange expertise kunnen wij jouw product binnen 24 uur beitsen en weer terug op transport zetten. Wie doet ons dat na?


Contactgegevens
Saksenweg 37 A
5349 AX Oss
T: 0412-637556
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1962
Vestigingen: 2
Jaaromzet: -