< Terug naar alle leden

Boll Engineering Build & Construct Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

CUSTOM-MADE STAAL- EN MACHINEBOUW
Sinds 1999 is Boll Engineering Build & Construct BV gespecialiseerd in het realiseren van complete spudpaalsystemen, spudpaallieren, verhaallieren en staalbouwprojecten. De diversiteit van onze projecten is hierdoor enorm.

Boll Engineering Build & Construct BV beschikt over de kennis en ervaring om uw constructie of machine zó te ontwikkelen dat hij voldoet aan uw wensen, voordelig is en efficiënt geproduceerd, gemonteerd, gebruikt en onderhouden kan worden. De basis voor de gehele ontwikkeling is een 3D-model van het ontwerp. Deze modellen maken we, afhankelijk van het type product, met Solid Edge of Tekla Structures.

ENGINEERING
Solid Edge voor machinebouw
Een grote diversiteit aan onderdelen samenstellen tot een machine, de werking testen en foto's maken. We doen het niet alleen in de werkplaats, maar ook op kantoor. Solid Edge maakt het mogelijk. Volledig gedetailleerde machineonderdelen, inclusief materiaaleigenschappen, massa's en zwaartepunten, stellen we samen tot een virtuele machine. Deze machine is vervolgens vanuit alle hoeken te bekijken en door te snijden. Sterkte- en stijfheidsberekeningen worden gemaakt door onszelf én door de computer. Solid Edge kan namelijk ook Eindige-Elementen-Methode-berekeningen maken. Als het gehele ontwerp doorgelicht en goedgekeurd is, worden er met dezelfde software werktekeningen en stuklijsten gemaakt. Verder is er de mogelijkheid tot animeren en foto-realistisch renderen van de modellen.

Tekla Structures voor staalbouw
Boll Engineering Build & Construct BV werkt al achttien jaar met het 3D-tekenpakket Tekla Structures. Dit is Bouw Informatie Model (BIM) software waarmee nauwkeurig gedetailleerde 3D-constructies ontworpen en beheerd kunnen worden, ongeacht de complexiteit van de constructie of de gebruikte materialen. Tekla-modellen kunnen voor het gehele ontwikkelproces gebruikt worden, van de eerste ontwerpschets tot en met de fabricage en montage.

HISTORIE
Even voorstellen:
Ruim 23 jaar geleden (1999) startte Gijs Boll zijn eigen bedrijf. Vanuit de staalbouw heeft hij zich gespecialiseerd in het op maat ontwerpen, engineeren, modelleren en produceren van staalconstructies en machines. “De vraag naar niet-standaard oplossingen is met name in de grond-, weg- en waterbouw groot”, vertelt Gijs. “We produceren steeds meer op maat gemaakte lieren en spudpaalsystemen. Deze systemen bestaan uit een spudpaal, een spudpaallier en een spudpaalkoker die in het schip gelast wordt. Het vormt een compact en krachtig verankeringssysteem voor werkschepen en pontons.”

Boll Engineering Build & Construct BV is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft inmiddels 12 vaste werknemers en 5 parttime werknemers

Dinsdag 21 juli 2015 duidden de eerste klappen van een heihamer op het begin van de bouw van het nieuwe pand van Boll Engineering B&C BV aan de Productiestraat te Giessen. De toen nog in Genderen gevestigde technici keken uit naar de betrekking van het nieuwe pand. “De nieuwe productiehal is erop gebouwd om mee te groeien met het bedrijf”, vertelt Gijs. “De eerste fase wordt nu gerealiseerd. In de toekomst zal de tweede fase volgen, deze is dan ook gerealiseerd in mei 2018, waardoor de productiehal bijna twee keer zo groot is geworden.” Boll Engineering is zelf hoofdaannemer. “Door efficiënte bouwmethoden en een doordachte planning kunnen we in korte tijd een pand bouwen dat precies aan onze wensen voldoet.”


Contactgegevens
Productiestraat 11
4283 JM Giessen
T: 0416-353329
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1999
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -