< Terug naar alle leden

RUIGHUID Branche: Lifestyle en retail, Overig lifestyle en retail

Bedrijfsomschrijving

Handmade
Leer is de basis en is het materiaal waarin RUIGHUID de uitdaging in vindt bij het ontwerpen en ontwikkelen. Elk product wordt in Nederland gecreëerd van concept tot functionele vorm.
Liesbeth Coelen is de creatief vormgever van uiteenlopende RUIGHUID-producten. Deze zijn voor elke ruimte denkbaar. Van het verrijken van een woonkamer tot het statig maken van een ontvangstruimte van kantoren. Alle producten worden met zorgvuldig handwerk in eigen atelier samengesteld met het doel om met dit specifieke materiaal en vorm, de aandacht te vangen.

Maatwerk
Elk proces wordt uitgevoerd binnen de faciliteiten van het RUIGHUID-atelier. Dit betekent dat de productiecyclus kort wordt gehouden, omdat deze op locatie wordt vervaardigd. Geen standaard objecten en producten. Alleen authentieke vormgeving van ambachtelijke kwaliteit, stukken met emotionele waarden. Alles met de hand gemaakt, gedegen en eigenzinnig. De objecten, producten en stukken zijn nooit precies hetzelfde. Elk ontwerp wat het atelier verlaat is volledig uniek dankzij het veelzijdige maar ook eigenzinnig natuurlijk materiaal. Het ademt de stijl van RUIGHUID uit!

Vormgeving
RUIGHUID is een label met o.a. in de collectie, potten en vazen, die zijn ontworpen om een exclusief statement weer te geven in de ruimte. Alle objecten zijn bedoeld om op een bijzondere manier het interieur te verfraaien. Een doordachte vormgeving, gemaakt met de schoonheid van het leer of de huid.
Met de eigenschappen van leer krijg je:
• Hoogwaardig materiaal dat lang meegaat.
• Unieke versies van elke huid
• Statement voor je interieur.

Puur natuur product
Ruighuid verwerkt leer met de levensgeschiedenis van het dier zichtbaar aan de buitenkant.
Van Excellente kwaliteit en bewerkt door de beste leerlooiers van Nederland. Gemaakt van huiden uit Nederland of Europa. Niet zomaar leer maar leer zoals het is. Levendig en aangenaam.

Handmade
Exclusiviteit is het kernwoord binnen ons bedrijf.
Geen enkele huid is hetzelfde.
Daardoor is elk lifestyle product van RUIGHUID, uniek.
RUIGHUID staat voor stoere en eerlijke producten.
Handgemaakt zonder hulp van machines.

Europees kwaliteitshuiden
De huiden zijn een restproduct uit de vleesverwerkende industrie of komen uit de gecontroleerde jacht. De huiden en vachten worden gelooid en krijgen zo een nieuwe bestemming. Alles van de dieren wordt verwerkt zoals het vlees, huid, horens etc. Ze worden dus niet geslacht of gejaagd voor hun huid. Al de huiden zijn legaal verkregen en voldoen aan de internationale standaarden en wetgevingen. Ruighuid zoekt zelf de huiden uit en controleert deze op kwaliteit.

Liesbeth
Mijn werk wordt gekenmerkt door de aandacht die ik heb voor de vormgeving en het verwerken van het materiaal. De ogenschijnlijke eenvoud van de toepassingen, versterken het beeld in een karakteristieke Ruighuid vormentaal. Ieder stuk wordt geheel handmatig uitgevoerd en het patroon wordt versterkt door het rijgwerk. Daardoor is het een exclusief product wat op maat gemaakt wordt.

Vakmanschap
Ik ben altijd geboeid geweest door het vakmanschap en de vakmensen die hun passie volgen. Als promotor van het ambacht zal ik me hier altijd voor inzetten en de co-creatie zoeken om elkaar te versterken. Hieruit ontstaan de mooiste uitdagingen, vormen en ontmoetingen. Verbinden is mijn credo!


Contactgegevens
Schoolstraat 30
5561 AH Riethoven
T: 040-2904596
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2021
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -