< Terug naar alle leden

Eikhout Metaalwerken Branche: Industrie, Metaalbewerking

Bedrijfsomschrijving

Alles begint bij ons met een vlakke plaat en dan gaan onze handen jeuken! Want wij willen die plaat van staal, aluminium of rvs bewerken tot hij de perfecte vorm en maat heeft. Wij doen laseren, kanten en lassen en dat doen we al sinds 1997. Ons kleine en betrokken team werkt nauw samen aan ons gezamenlijke doel: het leveren van heel mooi werk. Bij Eikhout Metaalwerken houden we wel van een uitdaging. We zoeken dan ook regelmatig onze grenzen op én gaan eroverheen. Met andere woorden: we halen voortdurend het beste uit onszelf, waardoor we op zeer hoog niveau kunnen functioneren. Bij onze vakmensen kun je dan ook de lastigste klussen neerleggen. Maar ook voor een standaardklus draaien ze hun hand niet om!

MVO (People Planet Profit)
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in het DNA van ons bedrijf. Wij vinden namelijk niet dat alleen het werk goed moet zijn, maar ook alles daaromheen. Daarom doen we ons best om de wereld een beetje mooier te maken.

People
De belangrijkste schakels binnen Eikhout Metaalwerken is ons team. Onze mensen maken immers ons bedrijf! We hechten daarom veel waarde aan prettige werkomstandigheden en zorgen ervoor dat onze werknemers het beste uit zichzelf kunnen halen. En dat leidt op zijn beurt tot betere prestaties. Een win-winsituatie! Daarnaast zijn we bereid om te investeren in de ontwikkeling van jonge technici, als SBB erkend leerbedrijf gaan we de studenten begeleiden in de ontwikkeling van de competenties.

Planet
Wij proberen de impact van onze werkzaamheden op het milieu te minimaliseren. Dat doen we onder andere door al onze afvalstoffen te scheiden, door restanten metaal te hergebruiken en door onze heaters optimaal te onderhouden.

Profit
De maatschappelijke verantwoordelijkheid in combinatie met de aandacht voor het milieu gaan naar ons idee gepaard aan het financiële voordeel. Zo is Eikhout Metaalwerken door middel van sponsering betrokken bij lokale sportverenigingen. Daarnaast zorgen we intern voor voldoende continuïteit en flexibiliteit zodat; kosten gedrukt worden, omzet hoog is en lange klantrelaties ontwikkeld en behouden worden.

Bewerkingen
Bij Eikhout Metaalwerken kun je dankzij de expertise van onze vakmannen en het uniek machinepark kunnen we vrijwel alles produceren in staal, aluminium of rvs. Platen rondzetten, of andere gecompliceerde vraagstukken realiseren past precies in ons straatje. Binnen het machinepark kunnen wij platen verwerken met een maximale afmeting van maar liefst 6000 x 2000 mm. Daarnaast heeft de lasafdeling een upgrade ondervonden en beschikken we sinds kort over een geautomatiseerd lasersnijsysteem. Hieronder staat een overzicht van de bewerkingen:
– Lasersnijden: 6000mm x 2000mm x 4KW
– Kanten: platen tot 15 mm dik en 6000mm lang
– CNC-ponsen: platen tot 6000mm x 1500mm x 30ton
– Lassen: TIG en MIG/MAG
– Machinaal afbramen: slijpbanden voor staal, aluminium en rvs
– Tappen: Variërend van 2mm tot 20mm
– CNC boren en frezen: 6000mm lang en 600mm breed

Machinepark
Bij Eikhout Metaalwerken zetten we hoog in op een grensverleggend machinepark én ervaren vakmensen. Dankzij deze combinatie kunnen we vrijwel iedere bewerking van staal, aluminium en rvs voor je uitvoeren. Uniek aan ons machinepark is de mogelijkheid om te lasersnijden tot zes meter én te CNC-kanten tot wel zes meter en 600 ton. Hierdoor kennen onze werkzaamheden bijna geen grenzen!

Ons machinepark bestaat uit een lasermachine, een knipmachine, vier CNC-kantbanken, en een afbraammachine. Daarnaast beheersen onze vakmensen de lasdisciplines TIG en MIG/MAG in verschillende materiaalsoorten.

Branches
Bij Eikhout Metaalwerken bedienen we uiteenlopende branches. Enkele van onze specialisaties zijn het vervaardigen van onderdelen voor de machinebouw, carrosseriebouw en luxe gevelbouw. Onze ervaren vakmensen zijn zeer ervaren en kunnen daardoor zowel standaardbewerkingen als maatwerk probleemloos uitvoeren.


Contactgegevens
Tielenstraat 9
5145 RC Waalwijk
T: 0416-335210
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 1997
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -