< Terug naar alle leden

Advanced Mechanical Engineers Branche: Industrie, Ingenieursbureau

Bedrijfsomschrijving

Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen?
In de kern biedt Advanced Mechanical Engineers (AME) technische expertise en capaciteit op projectmatige basis, met een persoonlijke en flexibele aanpak.

Wij zoeken naar de juiste oplossing voor uw vraagstuk. Dat betekent dat wij goed luisteren en doorvragen welk doel u wilt bereiken. Met onze persoonlijke aanpak gaan wij verder dan het simpelweg uitvoeren van een opdracht. Wij bieden een efficiënte oplossing voor uw mechanische vraagstuk.

Wij voeren engineering uit op het gebied van handling, production & packaging. Voor korte of lange termijn. Op locatie of vanuit ons ingenieursbureau. Boutgrootte M4 tot en met M12 heeft onze voorkeur. Van R&D tot aan een productiegereed tekeningenpakket of iets daar tussenin. Wij werken onder andere met SolidWorks, Autodesk Inventor, Solid Edge, AutoCAD, NX, Creo en Hi-CAD.

Wanneer u specifieke kennis of extra capaciteit nodig hebt, bieden onze Advanced Mechanical Engineers uitkomst.

Wie wij zijn?
Advanced Mechanical Engineers is een middelgroot ingenieursbureau. Met ons team van ongeveer 25 mensen lossen wij allerlei mechanische vraagstukken op, voorzien we in een capaciteitsbehoefte, met, bij en voor onze opdrachtgevers.

In 2008 is Advanced Mechanical Engineers opgericht door Marcel Schumacher. Sinds februari 2020 is AME onderdeel geworden van TT-Engineering en is Arco Guis aangetreden als algemeen directeur. Een persoonlijke benadering van opdrachtgevers en medewerkers heeft altijd centraal gestaan en dat zal ook in de toekomst niet veranderen. Onze overtuiging is dat wij alleen op die manier tot écht kwalitatieve en creatieve oplossingen voor technische uitdagingen kunnen komen. Dat maakt ons een prettige en efficiënte partner om mee samen te werken en fijne werkgever.

Waarom kiezen voor AME?
Ben je goed in je werk? En wil je jouw specialisme graag voor onze opdrachtgevers inzetten? Dan nodigen we jou uit om bij ons te solliciteren!

Interne projecten voer je uit vanaf het eerste idee tot de laatste stap voor de realisatie. Regelmatig zijn we betrokken bij de bouw en oplevering van een machine. Voor opdrachtgevers werk je aan uiteenlopende projecten. Meestal in teamverband, maar met de regie in handen over jouw projectdeel. Met de opdrachtgever stem je zelf zaken af. Ook ben je zijn aanspreekpunt op technisch gebied. Ben je daar nog niet zo bedreven in? Dan doe je dat samen met een ervaren constructeur.

We ondersteunen collega's die beter willen worden in hun vak. Onder meer met studiemogelijkheden op maat. Groeien is geen doel op zich, maar wie passie voor zijn vak heeft, bieden wij graag een kans. Wij vinden het belangrijk om ontwikkeling niet alleen bij onszelf te houden. Daarom delen wij ontwikkelingsmogelijkheden ook graag uit aan minder ontwikkelde werelddelen. Samen met stichting Red een Kind creëren wij een kansrijke toekomst voor de gemeenschap in Bomet, Kenia.

Onze bedrijfscultuur:
Onze bedrijfscultuur is persoonlijk en de lijntjes zijn kort. Wij zijn duidelijk naar elkaar en naar onze opdrachtgevers. Wij houden van doelgericht werken. Omdat we zo serieus zijn in ons werk spelen we in de pauze graag een potje tafeltennis, tafelvoetbal of vliegen we een parcours met een mini-drone. Regelmatig gaan we studeren om nog beter te worden in wat we doen. De informele uitstapjes zijn van het type modder en racen. Daar krijgen wij energie van.

Missie:
Maak het beter. Techniek ontwikkelt zich continu. Wanneer je dat weet, dan weet je ook dat ook geijkte processen op een gegeven moment beter kunnen. Onze missie is om ieder project, ieder proces waar wij aan te pas komen beter te maken. Niet alleen werkend, maar ook beter dan in de eerste instantie verwacht. Door onze kennis op peil te houden en ons goed te verdiepen in het vraagstuk zorgen wij ervoor dat wij die betere oplossing kunnen bieden.

Visie:
Het uitvoeren van een opdracht is niet altijd hetzelfde als het bieden van de beste oplossing. Een opdracht heeft altijd een concrete vraag, maar er zijn ook altijd wensen. Door onze opdrachtgevers en vraagstukken persoonlijk te benaderen, de juiste vragen te stellen en oplossingen goed door te rekenen, optimaliseren wij onze ontwerpen. Wij weten dat je alleen door een goede en persoonlijke samenwerking tot de beste oplossing kunt komen.

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen:
Zorgeloos opgroeien als kind is bij ons in het westen de normaalste zaak. Toch is dit voor veel kinderen in de rest van de wereld helaas niet het geval. Stichting Red een Kind zet zich in voor deze kinderen, door ze een beter toekomstbeeld te geven. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en steunen daarom Stichting Red een Kind. We leven samen op één wereld en zijn daarom aan elkaar verbonden. Wij geven daarom graag een deel van onze welvaart terug aan de maatschappij, om de kansen voor de kinderen die in armoede leven te vergroten.


Contactgegevens
Hambakenwetering 5 P
5231 DD 's-Hertogenbosch
T: 073-5134822
I: Website

Business facts
Medewerkers: 25 - 50
Oprichtingsjaar: 2008
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -