< Terug naar alle leden

Lay3rs 3Dprinting Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Over 3D printen wordt beweerd dat het een derde industriële revolutie gaat veroorzaken. 3D printing, ook wel ‘Additive Manufacturing’ genoemd, zal een enorme verandering teweegbrengen in de manier waarop producten vandaag de dag ontworpen en gemaakt worden. Lay3rs is er daarom ook sterk van overtuigd dat de 3D printer binnen 5 jaar vanzelfsprekend zal zijn in ons dagelijks leven. Door het aanbieden van kwaliteitsproducten, opleiding en diensten in onze 3D Printing Experience Store in het Brabantse Eindhoven, zorgt lay3rs ervoor dat u bij het kopen van een 3d printer goed begeleid wordt. Het brede publiek kan hierdoor kennismaken met de fascinerende mogelijkheden van 3D printing. Wij gaan voor een prachtige nieuwe toekomst in de maakindustrie, layer by layer.

Visie
De 3Dprinter zal onze wereld veranderen op gebied van product design, ontwikkeling en produceren.
Door de steeds vernieuwende technologie en materialen, intelligentie van software en toegankelijkheid van de gebruikersinterface, zullen de toepassingen met 3Dprinten de komende 5 jaar zowel voor de consument als wel het bedrijfsleven een enorm belangrijke plek in gaan nemen. De 3Dprinter zal niet alleen zijn rol spelen in productontwikkeling en prototyping, maar ook een hoofdrol gaan spelen in het produceren van gepersonaliseerde eindproducten. Er komt een tijdperk dat je alleen nog produceert op het moment dat je het nodig hebt, op de plek dat je het nodig hebt, met materialen die je op dat moment nodig hebt. Dat is misschien wel in je eigen huiskamer, maar kan ook op gecentraliseerde productie locaties dichtbij de klanten, wat ook nog eens een grote impact zal hebben op voorraad beheer en logistieke processen.

Lay3rs 3Dprinting is gespecialiseerd in de hele waardeketen van “idee tot eindproduct”. Als marktleider in Nederland zullen wij de gevestigde maakindustrie ondersteunen in deze belangrijke transformatie van produceren met behulp van 3dprinting.

Strategie
Als een enthousiast team zullen we de samenleving bekend maken met de wondere wereld van 3Dprinting, waarbij we in 3 fases het bedrijf zullen opbouwen tot een succesvolle onderneming:

Fase 1(2015-2018): Lay3rs opent in Brainport Eindhoven een trendy retail shop, om laagdrempelig het brede publiek bekend te maken met de fascinerende wereld van 3d printen. Naast het aanbieden van een brede lijn van desktop 3dprinters, 3dscanners en professionele materialen, worden ook printservices, opleidingen en productontwikkeling als dienst aangeboden. Samenwerken met het onderwijs in de regio Brabant heeft de hoogste prioriteit en is een belangrijke sector om een gezonde groei te kunnen realiseren

Fase 2(2016-2020): professional 3Dprinting en specialisatie op gebied van educatie, architect, design en printfarm configuraties. Lay3rs zal zich niet alleen specialiseren op gebieden van productontwikkeling en prototyping, maar is ook gespecialiseerd in het produceren van eindproducten met behulp van 3dprinting. Naast printfarm configuraties zijn toepasbare materialen en slimme software oplossingen een belangrijk onderdeel van onze portfolio. Lay3rs ontwikkelt hierin een eigen oplossing in samenwerking met diverse hardware, software en robotics leveranciers.

Fase 3(2018-2025): industrieel 3Dprinting. Advies, consulting en implementatie binnen de industrie. In deze fase zal Lay3rs 3dprinting een volwaardige partner zijn voor haar klanten in de maakindustrie. Lay3rs zal het bedrijfsleven ondersteunen bij het implementeren en operationeel houden van complexe 3dprinting productie configuraties en processen. Lay3rs zal naast deze consulting services ook een lijn van professionele 3dprinters aanbieden. Zowel voor de kunststof industrie als de metaalindustrie biedt Lay3rs een totaaloplossing in het nieuwe fabricageproces.


Contactgegevens
Meerenakkerplein 51
5652 BJ Eindhoven
T: 0850-489100
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 2014
Vestigingen: 3
Jaaromzet: €1.000.000 - €2.500.000