< Terug naar alle leden

WeCare Tilburg Branche: Non-profit, Zorg

Thumbnail
Bedrijfsomschrijving

Bij WeCare zorgen we écht voor jou!

Wij bieden beschermd wonen bij ons op locatie en ambulante begeleiding thuis aan voor cliënten met een Turkse, Marokkaanse of een (niet-) Nederlandse achtergrond.

- Ieder mens is anders en heeft andere behoeftes
Wij begeleiden zowel via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor cliënten die weer zelfredzaam kunnen worden als via de Wet langdurige zorg (Wlz) voor cliënten die naar verwachting langdurige zorg nodig hebben. Samen met de cliënt en hun wettelijke vertegenwoordiger(s) kijken we naar de best passende zorg.

Ieder mens is immers anders en heeft ook andere behoeftes. Bij WeCare houden we daarnaast rekening met verschillen in cultuur en religie.

- Beschermd wonen op onze locatie
Wij bieden begeleid en beschermd wonen aan voor mensen die tijdelijk niet of niet in voldoende mate zelfredzaam zijn. Of voor mensen met een licht verstandelijke beperking en een psychiatrische zorgvraag. De begeleiding vindt plaats in een kleinschalige woonvorm op onze locatie in Tilburg. Bij ons op locatie heb je altijd een eigen kamer met keuken en doucheruimte. We beschikken over een grote binnentuin en een moderne aula met veel voorzieningen, zoals een grote keuken. In de aula organiseren we ook gezamenlijke activiteiten als koken en knutselen. Voor ons is het van belang dat iedereen zich op onze locatie thuis en gewaardeerd voelt. En dit doen we altijd met respect voor het anders zijn.

- Ambulante begeleiding bij jou thuis
Wanneer je begeleiding nodig hebt, wil je die natuurlijk ontvangen op de plek waar jij je prettig voelt. Bij WeCare kan dat. Wij bieden je ondersteuning en begeleiding in jouw eigen omgeving met medewerkers die cultuurspecifieke ondersteuning kunnen bieden. Al onze medewerkers hebben een islamitische achtergrond of zijn bekend en vertrouwd met verschillende culturen en religies. Wij helpen je om structuur in het dagelijks leven aan te brengen en te werken aan je zelfredzaamheid. Met behulp van ambulante begeleiding helpen we je weer regie over je eigen leven te krijgen.

- Persoonlijk contact & wederzijds respect staan centraal
Wij bieden beschermd wonen bij ons op locatie en ambulante begeleiding thuis aan voor cliënten met een Turkse, Marokkaanse of andere niet-Nederlandse achtergrond. Alle werknemers van WeCare zijn gekwalificeerd voor de doelgroepen waar wij ons met name op richten, zijn bekend met andere culturen en religies en hebben zelf ook een islamitische achtergrond dan wel zijn ze daarmee volledig vertrouwd.

Wij hechten veel waarde aan het samenbrengen van culturen. Hierin zijn persoonlijk contact, menswaardigheid en wederzijds respect voor elkaar ten alle tijden typerend. Wat jouw achtergrond of situatie ook is: wij hebben respect voor het anders zijn.

Hier voel jij je thuis!
- WeCare: een locatie in het centrum van Tilburg
Wanneer je begeleiding nodig hebt, wil je die natuurlijk ontvangen op een plek waar jij je prettig en veilig voelt. Voor ons is het daarom echt van belang dat jij je thuis voelt op onze locatie in het centrum van Tilburg. Bij ons beschik je altijd over een eigen kamer met keuken en doucheruimte. Daarnaast hebben we een grote binnentuin, met moestuin, die gelegenheid biedt om samen te zitten. En we hebben een moderne aula met veel voorzieningen, zoals een grote keuken, computers of de mogelijkheid tot sporten. In de aula organiseren we ook gezamenlijke activiteiten als koken en knutselen.


Contactgegevens
Wandelboslaan 30
5042 PD Tilburg
T: 06-48214003
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2021
Vestigingen: -
Jaaromzet: -