< Terug naar alle leden

Natasja Hoogterp Coaching Branche: Personeel & organisatie, Opleiding en coaching

Thumbnail
Bedrijfsomschrijving

Welkom bij Natasja Hoogterp coaching!
Ruim 15 jaar aan coachingservaring en meer dan 50 jaar aan levenservaring zijn samengesmolten in mijn praktijk voor jong en oud.
Voor alle vormen van hartenpijn, rauwe rouw en verbinding.
Een praktijk voor mentale, fysieke, seksuele en financiële gezondheid!

De natuur is belangrijk voor mij.
Wanneer ik in het bos ben, voel ik meer rust in mijn lijf en hoofd.
Daarmee kan ik mij concentreren op belangrijke zaken die zich afspelen in mijn leven en betere keuzes maken. Daarnaast ervaar ik de natuur als 'helend'.
Ben ik beter in balans als ik voldoende in de natuur ben.
Los van dat alles ervaar ik de natuur als zinnenprikkelend en vooral als prachtig met alles wat groeit, bloeit en leeft in het bos!

Elk seizoen ben ik weer verbaasd over de pracht en kracht van de natuur!

Om deze redenen werk ik voornamelijk in het bos en beschik ik over meerdere mogelijkheden: We spreken ergens in de natuur af of ik haal je op en breng je thuis.
- Samen wandelen en onderweg praten, of we zitten bij of in mijn bus.
- We maken een vuurtje voor een kop thee/koffie.
- En voor diegene die in contact met de ander/mij lastig vind kunnen we ook al rijdend praten.

Wie ben ik?
Het grote belang van gezondheid heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen. ​

Opgroeiende in Amsterdam bij een moeder met een verstandelijke beperking was alles behalve een goede start. Ik kreeg een relatie met mijn buurjongen, we verhuisde naar Brabant, trouwde en kregen 3 geweldige kinderen met allen uiteenlopende diagnoses (oa autisme) en waarvan 1 ernstig ziek geboren. Toen mijn kinderen nog jong waren is hun vader, mijn man overleden aan kanker. Enige tijd later hertrouw ik en ook met deze man blijven gezondheidsproblemen niet uit. Als we jaren later scheidden, blijken er problemen op meerdere vlakken te zijn die de scheiding ernstig dwarsbomen welke mentale en fysieke problemen bij mijzelf en mijn kinderen veroorzaken.

Mijn levenspad heeft mij vele ervaringen en inzichten gegeven op het gebied van mentale en fysieke gezondheid. Of beter gezegd, het uitblijven daarvan en de impact daarvan op een mens en gezin.

Heb ik bij veel instellingen, ziekenhuizen, artsen en meer de 'inrichting' uitgebreid kunnen bekijken.

Als dochter, moeder en echtgenote weet ik hoe het voelt om machteloos te moeten toekijken hoe behandelingen worden uitgevoerd op degene waar je van houd, hoe je de pijn wil overnemen en veel meer.

Rouw kent veel gezichten, ieder doet dit op zijn eigen manier en tempo. Rouw gaat niet alleen over de dood, maar ook bij scheidingen rouwt men, een verhuizing, overlijden van een dier, het verliezen van je baan, een kind krijgen wat ernstig ziek blijkt te zijn en meer. Diagnoses die gesteld worden heeft ook een rouwproces nodig.

Ook hierin heb ik zelf heel wat rouwprocessen doorlopen. Als moeder heb ik mijn kinderen van jongs af aan, hun rouw om het verlies van hun vader in fases zien doorlopen.

Door dit alles weet ik het grote belang van mentale en fysieke gezondheid.

Jaren later ontdek ik het belang van seksuele gezondheid, tevens eerste levensbehoefte.

Dit alles goed in balans houdende bij mijzelf ontdek ik, mede door Corona, hoe belangrijk je financiële gezondheid is en een disbalans ook effect heeft op andere niveaus. Ik verdiepte mij in passief inkomen en het verdelen van inkomstenbronnen waardoor er meer financiële balans en rust komt en alles weer in harmonie met elkaar brengt

Fysieke, mentale, seksuele en financiële gezondheid staan met elkaar in verbinding en dienen in balans te zijn!

Coachen doe ik vanuit mijn hart met alle handvatten en inzichten die mij zijn aangeleerd tijdens mijn opleidingen (NLP, TA, systemisch werk, rouwtherapie, yoga, meditatie en meer) gemixt met mijn inzichten als ervaringsdeskundige, en al de energieen die ik waarneem maakt mij uniek in begeleidingswerk waar het om jouw/jullie hartepijn gaat.

Ik ben een no-nonsense coach met beide hoog gehakte voeten op de grond, nagellak en tattoo’s.

Naast dit alles ben ik zeer open minded, heb ik veel gezien en meegemaakt in mijn leven wat maakt dat ik nergens meer van opkijk. Begeleid ik ook paren die op liefdesgebied andere opvattingen hebben dan een monogame relatievorm.

Ik begeleid mannen, vrouwen en kinderen individueel, maar ook echtparen en gezinnen.

We gaan samen op reis en vinden een manier van reizen die prettig is voor ons beide.

Het is mijn passie om mensen weer lekker in hun vel te laten zitten zodat ze vol energie in hun kracht gaan staan en stappen in de wereld kunnen zetten en in staat zijn dat te doen wat ze willen doen! Ik wil graag mensen een betere versie van zichzelf laten worden!

Mijn grootste talent is om mensen (opnieuw) te verbinden met hun eigen kracht en met andere mensen of hun doel. Verbinden.

Soms, in overleg en indien gewenst, neem ik mijn hond Moos mee. Zijn aanwezigheid kan inzichten geven, is soms helend dan wel troostend.

​Coaching
Er zijn momenten in je leven dat je zgn 'vastloopt', zaken niet verlopen zoals gewenst en je de controle over je leven kwijt bent. Dat kan privé zijn, dat kan ook op je werk zijn. Hoe krijg je de controle terug en je leven op de rit?

Bij zelfstandig ondernemerschap komt veel kijken, zeker als je mensen moet aansturen. Vaak vergeet men zijn/haar belemmeringen vanuit het eigen systeem; deze draag je onbewust met je mee. Hoe zorg je ervoor dat dit je niet hindert in succesvol worden?

Als er iemand in je gezin ziek is heeft dat grote invloed op het hele gezin. Soms wordt de zieke persoon onbewust, een verzorgings 'object', voor je er erg in hebt draait je leven en je gezin om ziekte en artsen. Hoe houd je de liefde voor elkaar in stand en voorop staan? Hoe blijf je bij jezelf en goed voor jezelf zorgen?

Er komt een dag dat iedereen komt te overlijden; cirkel van het leven, geboren worden en overlijden. De een echter wat eerder dan de ander. Rouw nemen is erg belangrijk, betekenis geven aan het overlijden en met de herinneringen in je hart deze weer kunnen open zetten voor het leven.

Het lijkt alsof kinderen soms niet rouwen, maar net als volwassenen doen ze dit wel, maar geheel op eigen wijze en tempo.

Rouwen. gaat over afscheid nemen. Afscheid van geliefd werk, je partner, geliefd dier, woonplaats of land en zoveel meer. Of afscheid nemen van verwachtingen: een kind wat ziek wordt geboren of later wordt gediagnosticeerd.

Soms is er iets gaande binnen een relatie en/of gezin, waarbij professionele begeleiding noodzakelijk is. Aan het einde van het traject kan gekozen worden voor een 'massage' met rebozo doeken. Tezamen met je partner en/of kinderen wordt je oa gewiegd in de doeken, kom je helemaal in je lichaam en wordt je 'opnieuw geboren' met bijpassende 'kadootjes' van je geliefden. Deze ceremonie brengt mij telkens weer tranen in de ogen. Zie ik de verbinding tussen ouders en kinderen en geliefde weer ontstaan.

Behoefte aan coaching kun je om verschillende redenen hebben. Ze zijn allemaal oke, jij bent oke.

Hoewel mijn handvaten komen vanuit NLP, Systemisch werk, TA, yoga en meer, heb ik daar mijn eigen 'soepje' van gemaakt tezamen met mijn levenservaringen en ondersteun ik je hierbij in je zoektocht. Begeleid ik jou in het vinden van jouw weg. Soms is die snel gevonden en hebben we aan een paar sessies genoeg, soms duurt die wat langer. Iedereen loopt zijn eigen unieke weg, niemand is hetzelfde en ook geen begeleidingstraject is hetzelfde.

Werkwijze:

We starten met een intakegesprek, waarin we uitgebreid de tijd nemen om te bespreken waar je mijn begeleiding in wenst. We bespreken welke weg we gaan bewandelen en hoe. Daarna geef ik je wat 'huiswerk' mee die je helpen tijdens je proces.

Tijdens het intakegesprek hebben we samen besloten waar en hoe ik jou coach; al wandelend in het bos, of tijdens het maken van een vuurtje, zittend voor mijn bus, rondrijdend of anders. Ook of je op eigen gelegenheid komt of dat ik je ophaal of thuisbreng. De coachingsgesprekken zullen volgens deze afspraken verlopen.

We nemen altijd de tijd om goed af te sluiten. Zodra we beide voelen dat het beoogde doel is bereikt, sluiten we samen het traject af.

Een coachingsgesprek duurt 1 uur. Ophalen en thuisbrengen, kan daarin passen, anders komt dat er extra bij. Elk consult wordt door mij goed voorbereid, zorg ik voor mijn volledige aanwezigheid en maak ik na het consult telkens een verslag.

Rouwcirkel
Soms heb je behoefte om te praten over je verlies, klein of groot.

De rouwcirkel is een laagdrempelige kring van mensen die, net als jou, rouwen.

Iedereen die te maken heeft met een verlies is welkom.

Of je nu wel of niet wil praten, soms is het alleen al fijn om te horen dat je niet de enige bent, te zitten in gezelschap met andere mensen die begrijpen wat pijn om verlies is. Sommige hebben juist behoefte om zijn/haar verhaal te vertellen.

Iedereen verwerkt op zijn eigen manier en eigen tempo verlies.

Wekelijks is op de woensdagavond van 19-20.30 uur een rouwcirkel in Someren. Locatie: kruising Panweg - Kerkendijk.
Je hoeft je niet op te geven, je mag zo aansluiten, je mag zo vaak aansluiten als nodig is voor jou.


Contactgegevens
Biesveld 23
5712 HW Someren
T: 06-40415630
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2008
Vestigingen: -
Jaaromzet: -