< Terug naar alle leden

Scherpthe B.V. Branche: ICT & Telecommunicatie, Overig ict en telecommunicatie

Bedrijfsomschrijving

ERP voor het MKB: Effectief produceren? Eerst organiseren, dan pas automatiseren!

- Kies voor een doordachte ERP-implementatie
Om je ambities te realiseren, heb je software nodig die perfect aansluit bij jouw manier van werken. Wij kijken daarom altijd eerst naar mensen en processen voor we overgaan tot automatiseren. Je krijgt beter overzicht op je organisatie, je bedrijfsresultaten stijgen én je werk wordt nog leuker ook.

- Wie zijn wij?
Scherpthe helpt jou effectief en fijn werken. ERP-software kun je op veel plaatsen halen, wij maken het verschil met onze aanpak. Door eerst naar mens en proces te kijken, maken we een oplossing die perfect bij jouw organisatie past. Pas als de processen in kaart zijn, gaan we over op automatisering. Die werkwijze komt niet zo maar uit de lucht vallen. Wij zijn van huis uit bedrijfskundigen en weten dat je eerst moet organiseren voordat je succesvol kunt automatiseren.

- Onze visie
Wij zien ERP als één van de mooiste zakelijke aanschaffen die je kunt doen. Het geeft overzicht, voert saaie routineklussen voor je uit en maakt het werk makkelijker én leuker. We zijn ons er ook van bewust dat de implementatie van ERP voeten in de aarde kan hebben. Om met minimale overlast, maximaal resultaat te behalen, maken wij gebruik van best practices. We hebben doorlopend aandacht voor mens en proces, denken we kritisch mee en richten we ons op service en zelfredzaamheid.

- Onze aanpak
Implementatie van ERP voor het MKB is niet niets. Al je bedrijfsprocessen gaan over op een nieuw systeem. Dat vereist gepaste zorg en een doordachte aanpak. Wij volgen daarom de 5 fases van de Epicor Signature Methodology: Prepare, Plan, Design, Validate en Deploy. Deze projectmatige aanpak verzekert een soepele implementatie.

-Uitstekende ondersteuning voor productiebedrijven
De focus van Scherpthe ligt op mens en proces binnen de maakindustrie. Met Epicor ERP voor het MKB en MKB+ ondersteunen we deze aanpak. De kracht van dit ERP-systeem zit in de combinatie van standaardfunctionaliteit en koppelingen. Epicor bevat uitstekende ondersteuning voor de processen van de maakindustrie en biedt goed overzicht op logistieke stromen. Dankzij de geïntegreerde financiële module, zijn alle processen ook administratief volledig af te dekken.

Epicor bevat standaardondersteuning voor bedrijven die onderling handel drijven (moeder-dochter of zusterbedrijven). Ook kun je met deze oplossing direct werken met verschillende valuta en in verschillende landen. Zeker voor internationaal opererende organisaties is het aantrekkelijke licentiemodel een pluspunt. Epicor werkt met concurrent users. Wie achter de zon aan eerst met 10 medewerkers in Nederland en daarna met 10 in de VS werkt, heeft aan 10 licenties genoeg.

- De krachtpunten van Epicor
1. Betere analyses dankzij gedetailleerde data
Epicor maakt werk niet alleen prettiger, het legt ook meer details vast in de systemen. Die rijke data levert een schat aan informatie op, die je eenvoudig ontdekt met behulp van Power BI, Qlik Sense of een andere analyseoplossing.

2. Soepel overal samenwerken
Samenwerken gaat soepel via Epicor Collaborate. Als een soort Facebook voor jouw bedrijf, volg je via dit systeem accounts, orders en andere belangrijke zaken. Verandert er iets in de orderstatus? Dan krijg je een signaal en kun je direct kijken wat er speelt.

3. Overzichtelijk documentbeheer
Alle documenten hou je op één plek overzichtelijk bij elkaar met het ingebouwde Document Management Systeem (DMS). Jouw mensen kunnen de bestanden die ze nodig hebben snel vinden. Daarnaast weten ze zeker dat ze de laatste versie voor zich hebben.

4. Snel zoeken
Jouw gegevens doorzoek je met Enterprise Search alsof je jouw eigen bedrijfs-Google bij de hand hebt. Resultaten komen bij je terug in een tag-cloud. Weet je niet precies wat je zoekt, dan zie je met dit overzicht van relevante opties snel waar je moet zijn.

5. Workflows automatiseren
Breng al je bedrijfsprocessen samen én pas ze naar wens aan met Automation Studio. Hiermee maak je workflows waarin je processen, applicaties en data met elkaar verbindt. Wij gebruiken het om jouw systeem voor je op te zetten. Jij kunt er zelf ook mee in de weer om meer mogelijkheden te ontdekken.

6. Efficiënter werken
De modules binnen Epicor zijn opgebouwd om jouw manier van werken te ondersteunen én om die te optimaliseren. Wij gebruiken onze kennis en ervaring op het gebied van LEAN Production om jouw bedrijfsvoering nog efficiënter te maken.


Contactgegevens
Meerkollaan 11
5613 BS Eindhoven
T: 06-42295492
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2012
Vestigingen: -
Jaaromzet: €1.000.000 - €2.500.000