< Terug naar alle leden

Handelsonderneming Daka B.V. Branche: Industrie, Kunststoffen

Bedrijfsomschrijving

WIJ ADVISEREN OVER PLASTIC VERPAKKING OPLOSSINGEN.

Daka heeft een goede reputatie in het adviseren over kunststoffilm-producten en toepassingen daarvan. We zijn in 1984 opgericht als adviseur en leverancier op het gebied van polystyreen vensterfolies. Enveloppen en dozen waren destijds onze voornaamste toepassingen.

Om onze klanten breder te kunnen bedienen, hebben we onze activiteiten verbreed en een uiteenlopende range aan kunststof producten en toepassingen opgebouwd. Inmiddels gebruiken bedrijven over de hele wereld Daka-toepassingen in hun producten.

- Innovatie
Innovatie is een belangrijk thema binnen de Daka-organisatie. We willen de markt bepalen, niet toezien. We willen de trend zetten, niet volgen. Dat bereiken we door altijd proactief op zoek te gaan naar nieuwe toepassingen, trends en ontwikkelingen: in onze directe omgeving, maar ook aan de andere kant van de wereld. Alleen op die manier kunnen we verder gaan dan het leveren van standaard oplossingen en continu werken aan nieuwe toepassingen.

- Snel en flexibel
Daka is snel en flexibel. Snel in het ontwikkelen van oplossingen, het creëren van toepassingen en het opvolgen van verzoeken. Flexibel in het aanbieden van oplossingen. Daarnaast delen we onze kennis graag. We betrekken u desgewenst bij onze ontwikkeltrajecten en geven gerichte adviezen.

"We zijn eerlijk en open het gebruik van kunststoffen".

EERLIJK OVER HET MILIEU.

Kunststof en milieu zijn begrippen die op het eerste gezicht niet samengaan. Toch is Daka eerlijk en open over het gebruik van kunststoffen en bio-materialen. We adviseren en informeren.

We investeren sterk in voorlichting en onderwijs op het gebied van het gebruik van kunststof en het effect ervan op het milieu. Daarin gaan we geen thema uit de weg: we vertellen het eerlijke verhaal. Van het gebruik van specifieke plantendelen tot de biologische afbreekbaarheid van kunststof en alles wat daar tussen zit.

- Efficiënt en kritisch
We kennen de effecten die kunststof op het milieu hebben. En daar dóen we ook iets mee. Door slimme processen, efficiënte technieken en een kritische visie op materiaalgebruik beperken we de belasting voor het milieu, waar dat binnen onze macht ligt.

"Wij creëren de best mogelijke oplossing voor een vraagstuk"
VERSTEVIGINGSTAPE VOOR HANDVATTEN IN KARTONNEN BIERKOFFERS.

- Vraag
Smurfit Kappa MNL De Zeeuw zocht een hoogwaardige tape ter versteviging van de handvatten in de kartonnen bierkoffers van een grote internationale bierbrouwer. De tape moest gelijkwaardig zijn aan de bestaande tape en mocht geen problemen tijdens de verwerking opleveren.

- Oplossing Daka
We hebben een bestaande tape aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Na uitvoerige tests voldoet de tape aan alle wensen en eisen van de klant. Daarnaast hebben we, in overleg met de producent, een concept uitgewerkt om grotere rollen tape te leveren. Hierdoor kan de klant langer non-stop produceren. De klant heeft hiermee een oplossing die kwalitatief minimaal gelijkwaardig is en een hogere productiedichtheid waarborgt, terwijl de kostprijs is gedaald in vergelijking met de eerdere situatie.

- Bijzonderheid
De gebruikte tape wordt normaliter in meerdere producten toegepast, maar uitsluitend als openingstape. In dit geval zijn we erin geslaagd de tape zo te moduleren dat deze als verstevigingstape gebruikt kan worden.

- Samenwerking
In dit project hebben we samengewerkt met Essentra Packaging, onze partner in Nottingham, Engeland.

“VAN ADVISEUR TOT LEVERANCIER VAN EEN BREED SCALA AAN KUNSTSTOF VERPAKKINGSMIDDELEN EN OPLOSSINGEN”

ADVISEUR ÉN LEVERANCIER.
In loop der jaren zijn we uitgegroeid van leverancier van vensterfolies tot adviseur en leverancier van een breed scala aan kunststof verpakkingsmiddelen en oplossingen.

Daka levert folietoepassingen voor iedere denkbare markt en voor ieder mogelijk vraagstuk. We bieden bijvoorbeeld verschillende oplossingen voor de foodindustrie, met name dunne barrièrefolies en dikke folies. Daarnaast leveren we packaging solutions voor uiteenlopende branches. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring én ons uitstekende netwerk van relaties en leveranciers zijn we in staat om u gericht te adviseren. U krijgt dus altijd het product dat het beste bij uw vraagstuk past.

- Onze producten
In de wereld van Daka-oplossingen maken we onderscheid in verschillende productcategorieën:
> COATINGS
> EASY OPENING TAPES
> VENSTERFILMS
> BARRIEREFILM
> LAMINAGEFILMS
> KANAALPLATEN
> VACUUMVORM PLATEN
> FOLIE LAMINATEN
>JIGGI SAFE CUTTING BLADE SYSTEM


Contactgegevens
IJsselstraat 43 a
5347 KG Oss
T: 0412-641222
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 1984
Vestigingen: 1
Jaaromzet: > €5.000.000