< Terug naar alle leden

Soetens Warehousing & Logistics Branche: Mobiliteit, transport & logistiek, Transporteur

Bedrijfsomschrijving

Soetens Warehousing & Logistics is uw partner voor warehousing en logistics services in de Benelux.

Familiebedrijf Soetens bestaat al sinds 1932, door onze jarenlange ervaring van generatie op generatie hebben wij veel kennis van zaken in transport en logistieke diensten. Service staat bij ons hoog in het vaandel. Wij streven naar persoonlijk contact, denken met onze klanten mee en zijn flexibel.

Ons warehouse van 7500 m2 bestaat uit een bulkopslag, stellingopslag en een buitenopslag. In ons warehouse worden uw producten op een veilige manier opgeslagen. Naast opslag kunnen wij u ook ontzorgen door uw voorraad te beheren en de orderpicking te regelen door middel van ons warehouse management systeem.

Soetens is uw partner voor alle transportvrachten in de Benelux, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. Wij zijn gespecialiseerd in groupage / blokvrachten. Wij werken met LTL (Less than Truckload) shipping en FTL (Full Truckload) shipping.

- Warehousing / Logistieke diensten
Naast het vakkundig opslaan van uw goederen kunt u bij ons ook terecht voor het beheer van uw voorraad en orderpicking. Hiervoor gebruiken wij een warehouse management systeem. Via dit systeem kunnen wij SSCC-labels printen en DesADV berichten versturen naar onze klanten. Hierdoor kan onze klant, op voorhand, al palletplaatsen reserveren met de juiste informatie over de goederen. Hierdoor gaat het verkoopproces van de goederen sneller doordat de goederen sneller in het magazijn worden geboekt. Deze labels zijn noodzakelijk om bij bepaalde bedrijven te kunnen leveren.

- Value added logistics
Als logistiek dienstverlener beschikken we over diverse losmogelijkheden om truck en containers te lossen en laden.

Push-pull systeem
Bij push/pull-systemen worden ‘slipsheets’ onder de lading gebruikt in plaats van pallets. Ze worden steeds vaker gebruikt doordat ze minder belastend zijn voor het milieu dan pallets. Bovendien gaat er meer lading in de vrachtauto of container.

De slipsheet staat de laatste tijd extra in de belangstelling vanwege de door overheid en milieubeweging, gevraagde inzet van het bedrijfsleven om het Convenant Verpakkingen uit te voeren. Houten en kunststof pallets vergen een grote milieubelasting, zowel in de productie als in het gebruik. Bovendien belemmeren ze door hun dikte (12 tot 15 cm) het hoger stapelen van palletlading in een trailer of container. Er gaan meestal twee beladen pallets op elkaar. Hierdoor kan er relatief minder lading per keer worden vervoerd dan bij het gebruik van slipsheets en een iets lagere palletbelading. Een ander nadeel van pallets is hun eigen gewicht. Dat draagt wel bij aan de vervoers- en handlingkosten maar niet aan het nuttige ladingvervoer.

Push-pulls worden vaak gebruikt in sectoren zoals de voedings- en drankenindustrie en de bouw.


Contactgegevens
Nobelstraat 22
5051 DV Goirle
T: 013-5344117
I: Website

Business facts
Medewerkers: -
Oprichtingsjaar: 1932
Vestigingen: -
Jaaromzet: -