< Terug naar alle leden

Van den Hoven Jachtbouw Branche: Bedrijfshuisvesting, Bouw

Bedrijfsomschrijving

Omdat boten en varen altijd een belangrijk plaats innamen binnen de familie, begon Bart van den Hoven als hobby al in 1992 met de bouw van zijn eigen 10 meter motorjacht. In zijn achtertuin…. Als gepassioneerd meestertimmerman kwam zijn ervaring met interieurbouw goed van pas en dat zie je in alle motorjachten van Van den Hoven Jachtbouw nog steeds terug.

EERSTE MOTORBOOT
De bouw en kwaliteit van zijn eerste jacht bleven niet onopgemerkt en al snel kon hij dit schip verkopen. Dit stelde Bart in de gelegenheid om aan zijn tweede motorjacht te beginnen, en zo is het balletje gaan rollen. Na vijf boten werd besloten de bouw verder te professionaliseren en de stap naar het ondernemerschap te wagen. En niet zonder succes. Sinds 1999 runt hij, samen met zijn vrouw Monique en zijn dochter Michelle, Van den Hoven Jachtbouw, en heeft inmiddels zo’n 55 jachten in de vaart met afmetingen van 12 tot 22 meter.

Vanaf dag één wordt Van den Hoven Jachtbouw op een nuchtere manier geleid en is er geen ruimte voor overspannen ambities, loze beloftes en onbeheersbare overhead. Doordat er in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd is in onder andere een nieuw bedrijfspand en nieuwe modellen van onze schepen zien we met vertrouwen de aantrekkende markt tegemoet.

DUTCH QUALITY
Onze klanten worden steeds veeleisender. Vaak hebben zij jarenlange ervaring met motorjachten, het leven op en om het water en werven. Ze hebben een duidelijke mening over comfort, kwaliteit, vaarbeleving en veiligheid. Maar ook over ruimte, indeling, afwerking, service en garantie. Om onze klanten optimaal te kunnen bedienen, bundelen we alle kennis en ervaring die we de afgelopen 20 jaar hebben opgedaan en vertalen die naar de juiste balans tussen vorm en functie. We hanteren de geroemde Nederlandse bouwwijzen, waarin traditie en innovatie hand in hand gaan. Want ondanks alle nieuwe technieken die ons vandaag de dag ter beschikking staan, is met een semi-custom built jacht nog altijd erg veel traditioneel handwerk gemoeid dat door echte vakmensen gedaan wordt.

ONZE WAARDEN
Van den Hoven jachtbouw hecht veel waarde aan integriteit en fatsoen. We werken aan een volledig vertrouwen van uw kant en streven ernaar zo transparant mogelijk te zijn. Dat werkt efficiency en een hoog bouwtempo in de hand. We doen er alles aan om het bouwproces van uw jacht zo soepel en flexibel mogelijk te laten verlopen. De korte lijnen en het directe contact maken de samenwerking transparant en prettig. We doen wat we beloven en luisteren goed naar uw wensen en visie op varen. Want veel van onze klanten delen hun visie op varen met ons en daar luisteren we graag naar. Nieuwe inzichten, oplossingen of ideeën zijn zeer welkom. Hoe meer plezier en comfort aan boord, hoe beter.

SEMI CUSTOM BUILT VOOR U
Al onze schepen zijn van hoogwaardig staal en aluminium. Dat maakt ons flexibel en stelt ons in staat om specifieke wensen van klanten direct te verwerken tijdens de bouw. Daarnaast doen we alles in eigen huis. Van romp tot de fijnste afwerking. Daardoor zijn we wendbaar, zitten we met onze neus overal bovenop en kunnen we onze kwaliteit altijd garanderen.

Vanzelfsprekend blijven we ons verder ontwikkelen en zijn we volledig op de hoogte van nieuwe technieken, systemen, methoden, normen en eisen. Bij ieder schip dat onze werf oplevert, doen we er alles aan om weer een stap naar nog betere kwaliteit te zetten.

Zo blijven we de concurrentie de baas en behouden onze schepen een relatief hoge waarde. Dat zien we dan ook terug in de markt voor gebruikte jachten.

SPECIFIEKE WENSEN
Al die specifieke wensen van onze klanten zorgen ervoor dat geen enkele Van den Hoven hetzelfde is. Direct zichtbare verschillen zitten vooral in de gebruikte materialen en het afwerkingsniveau, zoals stoffering, soorten hout, glimmende of matte lak en natuurlijk de kleur van het jacht.

Onze timmerafdeling is tot prachtig en verfijnd timmerwerk in staat, zodat we uw interieur net die afwerking kunnen geven waardoor u zich in een superjacht waant. De huidige stand van de techniek wordt door ons verwerkt in alle jachten, maar wellicht heeft u eisen op het gebied van navigatie, digitale optimalisatie, domotica of anderszins. Flybridge met barbecue, jacuzzi, tendergarage, buitenkeuken, speciaal ontworpen bimini’s, hoogwaardige geluidsinstallatie, we hebben het allemaal langs zien komen.

DE SNEL VARENDE TOEKOMST
Van den Hoven heeft een nieuwe lijn snellere aluminium motorjachten ontwikkeld. Hiermee kan men in kortere tijd grotere afstanden afleggen. Zoals bijvoorbeeld naar de westkust van Noorwegen met zijn schitterende fjorden die vaak ver uit elkaar liggen.

Of tussen de Griekse eilanden, die zoveel moois te bieden hebben en waar een sneller schip echt uitkomst biedt. Maar vooral natuurlijk ook de Middellandse Zee met een schitterende en gevarieerde kustlijn van duizenden kilometers. Deze snel varend serie heet Voyager en voldoet eigenlijk volledig aan het bekende Van den Hoven recept. Veel ruimte, hoog comfort, hoogwaardige kwaliteit en veel vaarplezier moeten centraal blijven staan in onze filosofie.

De Voyager-serie bestaat uit een Voyager 50, Voyager 61, Voyager 71 en Voyager 81.


Contactgegevens
Ruytenbergweg 17
5165 NT Waspik
T: 0416-319183
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1999
Vestigingen: -
Jaaromzet: -