< Terug naar alle leden

KLAFS GmbH Branche: Lifestyle en retail, Sport en ontspanning

Bedrijfsomschrijving

KLAFS staat, als geen andere fabrikant in de branche, voor innovatie, design en kwaliteit. Met sauna’s, spa’s en wellness zet KLAFS maatstaven om preventieve gezondheid en ontspanning te integreren in het dagelijkse leven. Als wereldmarktleider in sauna's en met meer dan 800 medewerkers heeft KLAFS al bijna een eeuw lang wereldwijd meer dan 240.000 KLAFS-sauna's gerealiseerd en geïnstalleerd in zowel de particuliere als professionele sector.

In een hectische wereld creëren sauna’s, spa’s en wellness-oases een plek voor retraite, actieve recreatie en versterking van de preventieve gezondheid. De intentie van KLAFS is ruimten van ontspanning creëren voor lichaam en geest, die een hedendaagse en op gezondheid gerichte levensstijl ondersteunen. Met inventief vernuft, originele ideeën, toewijding en eersteklas vakmanschap heeft KLAFS het sauna baden geperfectioneerd.

Betrouwbaar merk - krachtig design

Kwaliteit, esthetiek en innovatiekracht komen tegemoet aan de behoeften, eisen en essentie van de klant. Deze strategie is één van de redenen voor het wereldwijde succes van KLAFS. Zeer esthetisch design, een buitengewone elegantie, het gevoel voor proporties en materialen én de beleving in de ruimte, creëren een gevoel van geborgenheid en een nieuwe huiselijkheid. Met dit in gedachten heeft KLAFS herhaaldelijk samengewerkt met grote namen uit de designwereld en zo designiconen gecreëerd met een geheel eigen stijl, die zeer gewaardeerd worden door internationaal gerenommeerde jury’s. Een voorbeeld is de Matteo Thun sauna- en stoombadcombinatie, die een aantal gerenommeerde designprijzen heeft ontvangen.

Divers portfolio - gerealiseerd uit één hand

KLAFS biedt een divers aanbod van producten voor particuliere wellnessdromen en realiseert luxueuze spaprojecten in de professionele sector. Het assortiment omvat alles wat men zich op het gebied van wellness kan voorstellen. Bij de uitvoering van de maatwerkoplossingen krijgen klanten alles uit één hand: van uitgebreid advies, ontwerp en planning tot installatie en onderhoud; KLAFS verzorgt het gehele project.

Vakmanschap ontmoet geavanceerde technologie

KLAFS produceert van oudsher in Schwäbisch Hall, Duitsland. Hier komen traditie, buitengewoon vakmanschap en ultramoderne technologie samen. Het hout - een kernmateriaal in de saunabouw - is afkomstig van gecertificeerde bronnen die voldoen aan hoge ecologische en sociale normen. De zorgvuldige selectie van het materiaal voor de vervaardiging van elk afzonderlijk KLAFS-product is onderworpen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Zo ontstaan duurzame wellness-oases. Want een KLAFS-sauna biedt vele jaren plezier - voor KLAFS de meest effectieve vorm van duurzaamheid.

Zorgvuldig gebruik van hulpbronnen

Duurzame bedrijfsvoering en saunaplezier gaan hand in hand. Met nieuwe technologieën, zoals de KLAFS Green Sauna, biedt het bedrijf haar klanten energiezuinige oplossingen voor hun wellnessruimtes. KLAFS-sauna's zijn daarom, als enige in de branche, al jaren onderscheiden met het Duitse milieukeurmerk ‘Der Blaue Engel’.

KLAFS in Nederland

KLAFS heeft in ons land in de afgelopen jaren vele particuliere wellness-oases geïnstalleerd en tientallen luxueuze spaprojecten in de professionele sector verwezenlijkt. Diverse Van der Valk hotels in Nederland, het Hyatt Regency hotel, hotel De L’Europe en hotel Andaz in Amsterdam zijn enkele voorbeelden van gerealiseerde KLAFS wellness-oases. De eerste Nederlandse showroom van KLAFS opende in oktober 2015 in Woerden. Door het toenemend potentieel van de Nederlandse markt, zowel in de private- als professionele sector, breidt de wereldmarktleider in sauna’s haar activiteiten in Nederland verder uit. In april 2023 opent een nieuwe KLAFS showroom in Tilburg.

Geschiedenis KLAFS – Wellness met traditie

De eerste steen werd in 1928 gelegd door Erich Klafs in Szczecin in het huidige Polen. Zijn bedrijf verkocht producten voor medische badtherapie. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog verhuisde Erich Klafs zijn bedrijf naar Schwäbisch Hall in Baden-Württemberg, Duitsland. In 1952 liet hij de eerste volledig geprefabriceerde sauna maken en leverde deze met zijn auto en een kleine transportaanhanger. Daarna nam hij de productie van sauna’s in eigen hand. De locatie werd in de daaropvolgende jaren meerdere malen uitgebreid en werd de huidige hoofdvestiging van de KLAFS Group. Naast dochterondernemingen in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Groot-Brittannië, Spanje en Polen groeide de groep door de overname van verschillende bedrijven, die het portfolio afrondden tot een totaalleverancier voor sauna’s, zwembaden en spa’s. KLAFS werkt internationaal met verkooppartners in meer dan 44 landen. Het merk KLAFS heeft door de jaren heen meerdere onderscheidingen ontvangen voor design, innovatie en hoge klanttevredenheid.

Meer informatie over KLAFS en de wellnessproducten en -mogelijkheden voor particulieren en professionals zijn te vinden op: www.klafs.nl
Ook kunt u ten alle tijden gerust eens langs komen in onze showroom aan de Ringbaan-Oost 152. Hier zullen we samen uw wensen bespreken en kijken hoe we hier een goede aanvulling aan geven.


Contactgegevens
Ringbaan-Oost 152
5013 CE Tilburg
T: 0137999669
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1928
Vestigingen: 33
Jaaromzet: -