< Terug naar alle leden

The Lovecheck en Light-Journeys Branche: Lifestyle en retail, Overig lifestyle en retail

Bedrijfsomschrijving

Atlasprofilax®

Een veilige doeltreffende methode bij nek- en rugklachten, hernia, migraine, zenuwpijnen, instabiel bekken, hoofdpijn, duizeligheid, beenlengte verschil en meer. Op een specifieke manier worden de spieren rondom de schedelbasis gemasseerd met een apparaat, waardoor de atlas (bovenste halswervel) weer in de optimale positie komt. Hierdoor krijgen bloedvaten en zenuwbanen en ruggenmerg weer alle ruimte en veranderd de stand meteen van de nek en wervelkolom. De nek draait weer veel soepeler en makkelijk. in principe een eenmalige behandeling plus controle.

Mijn ervaring
Ik heb 7 jaar lang last gehad van een zware whiplash. Ongeveer alle mogelijke therapieën die je kunt bedenken, regulier en niet regulier heb ik ondergaan. Niets hielp langdurig laat staan definitief. In juni 2009 kwam ik in contact met de AtlasPROfilax methode. Na slechts één behandeling kon ik mijn nek weer bewegen, verdween mijn hoofdpijn en kreeg ik steeds meer energie! Dit proces heeft wel een aantal maanden geduurd. Omdat ik zelf zoveel baat heb gehad bij deze methode, pas ik het nu ook toe in mijn praktijk met verbluffende resultaten.

Oorsprong
Bij nagenoeg ieder mens bevindt zich de eerste halswervel (atlas) zich niet in de optimale, natuurlijke positie. Dit kan zo zijn vanaf de geboorte, maar ook ontstaan of verergeren door bijvoorbeeld een ernstige val, ongeluk, klap of whiplash. Deze scheefstand kan leiden tot een reeks van fysieke en psychische klachten. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, meniscus problemen (en andere knieklachten) en beenlengteverschil door bekkenscheefstand.

Gevolgen
Een scheefstand van de atlas verkleint de opening tussen de schedel en de wervelkolom. Hoe groter de vernauwing, hoe meer druk er op het ruggemerg, de hersenzenuwen en andere zenuwen uitgeoefend wordt. Ook de halsslagaders, andere bloedvaten en lymfevaten kunnen door de vernauwing constante druk ondervinden.

Symptomen
De atlas draagt niet alleen de schedel maar speelt ook een centrale rol in de ophanging, balans en controle van de wervelkolom en van het gehele skelet.

Een atlas die uit positie is, kan ernstige verstoringen en veranderingen in het lichaam veroorzaken die onder andere kunnen leiden tot compensaties in de lichaamshouding. Een scheef bekken is één van de mogelijke gevolgen van een scheefstand van de atlas. Andere symptomen zijn hoofdpijn, duizeligheid, concentratie wat achteruit gaat, migraine, nekpijn, rugpijn, spit, hernia, scoliose, pijn in het heupgewricht, kniepijn, beenlengteverschil door bekkenscheefstand en geblokkeerde wervelkolomzenuwen.

Methode
De zwitserse René Claudius Schümperli- gemotiveerd door zijn eigen lange en pijnlijke geschiedenis met een ontwrichte atlas- heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld die de atlas veilig op zijn juiste plaats terug zet in één behandeling.

Met behulp van deze unieke methode wordt de atlas veilig en zonder manipulatie van de wervels in één keer gecorrigeerd. Door de korte nekspieren te behandelen en tevens het hele neuromusculaire gebied te behandelen krijgt de atlas de ruimte om naar zijn natuurlijke positie terug te gaan. In een tweede sessie wordt de stand van de atlas gecontroleerd en krijgt u een aanvullende behandeling en adviezen hoe u het verdere proces te ondersteunen.

Regeneratie
Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichamelijke evenwicht zich weer herstellen. Het lichaam begint beter te functioneren en een waardevol proces van regeneratie en zelfheling wordt in gang gezet. Ook andere therapieën kunnen vaak effectiever zijn na een atlas correctie!

Lichaamscellen en organen regenereren niet van de ene op de andere dag. De mate waarin en de snelheid waarmee het herstel plaats vindt, is afhankelijk van de fysieke en psychische conditie van het individu. Iedereen reageert anders op een atlascorrectie. Gezondheidsklachten zullen bij de één relatief snel en opvallender herstellen, terwijl het bij een ander meer tijd vraagt. Vooral het immuunsysteem wordt sterker, maar ook de hormoonhuishouding en emoties kunnen meer in balans komen. Het is een proces.

Reacties na de behandeling
Meteen na de behandeling of in de weken of maanden daarna kunnen meer of minder sterke reacties merkbaar zijn. Dit is een teken dat het lichaam volop bezig is met het proces van regeneratie. Er kunnen reacties optreden zoals vermoeidheid en spierpijn door aanpassing aan de verbeterde houding. Ziektes en klachten die men eerder heeft gehad en die niet volledig zijn “uitgeziekt”, kunnen opnieuw kortstondig opkomen om vervolgens weer te verdwijnen.

Het is daarom belangrijk goed te luisteren naar wat er gebeurt in het lichaam en het proces van zelfgenezing te ondersteunen als het nodig is met massages en eventueel andere therapiën zoals bijvoorbeeld osteopatie.

Ervaring
Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden dat ze vanzelf een rechte natuurlijke lichaamshouding aannemen, dat ze steviger staan omdat het beenlengteverschil weg is. Ook het draaien van de nek voelt vrij en alle richtingen. Vaak kan men ook beter omgaan met stress en beter richting geven aan zijn of haar leven. Mensen ervaren een gevoel van openheid en algemene balans.

kinderen
Ook baby’s en kinderen kunnen al een Atlasprofilax behandeling ondergaan. Het zal hen helpen zo gezond mogelijk op te groeien en zich optimaal te kunnen ontwikkelen.


Contactgegevens
Vossenberg 16
4841 JA Prinsenbeek
T: 076-5426281
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 1996
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -