< Terug naar alle leden

ErgonoMeijs Branche: Personeel & organisatie, Arbo

Bedrijfsomschrijving

In 1857 gebruikte Jastrzebowski als eerste de term ergonomie in zijn boek over de wetenschap van het werken. De ontwikkeling van het vakgebied gebeurde in twee golven.

Tijdens de industriele revolutie (eind 18e eeuw) is er de opkomst van de massaproductie. Men ontwerpt niet meer voor een individuele klant, maar iedereen moet het product kunnen gebruiken.

Zo groeit de aandacht voor de fysieke ergonomie en meer bepaald de antropometrie, de leer van de menselijke lichaamsafmetingen. Nog belangrijker is de organisatie ergonomie.

Onder invloed van het Taylorisme wordt gestreefd naar een meer efficiente organisatie van het werk met als doel de productiviteit op te drijven.

Dit is nu nog steeds terug te vinden in de definitie van ergonomie:
"Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Ergonomie zit vervat in ons dagelijks leven, maar is vooral gekend in arbeidssituaties."

Het is immers afgeleid van de Griekse woorden "ergon" (werk) en "nomos" (wet) en moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers verzekerd wordt.

Bij het ontwerpen van consumentengoederen en interieurs spelen vooral comfort en het doeltreffend functioneren een rol.

ErgonoMeijs is een adviesbureau op het gebied van:
* Ergonomie
* Arbo-advisering
* Fysieke belasting tijdens arbeid

ErgonoMeijs is actief binnen alle sectoren, van kantoren tot zware industrie, zowel voor de Profit als Non-Profit organisaties.

Sinds 2017 is JHNM Meijs ook gecertificeerd extern vertrouwenspersoon.


Contactgegevens
Akeleilaan 20
5271 NM Sint Michielsgestel
T: 06-53778935
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 1987
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -