< Terug naar alle leden

amazing projects Branche: Lifestyle en retail, Kunst

Bedrijfsomschrijving

VERLICHTING, GRAFMONUMENTEN, GLAS IN LOOD, GLASOBJECTEN, GLASSIERADEN

is een glasstudio waar wij met veel plezier en passie werken met glas. Omdat wij verschillende glastechnieken beheersen is ons productaanbod divers en verrassend creatief. Zo vindt u bij ons glassieraden, grafmonumenten, assieraden, lichtobjecten, glas in lood en glasobjecten. Alles handgemaakt in eigen atelier. U kunt bij ons ook iets in opdracht laten maken. Wij delen graag onze passie met u, dus kom gerust langs in onze glasstudio om onze wisselende collectie te bewonderen.

Wij zijn Caro van de Wijer en Mark Rijkers; eigenaars van “Amazing Projects”. In 1990 hebben wij elkaar ontmoet op de avondopleiding van de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.
Caro’s interesse lag in eerste instantie vooral bij de schilderkunst. Zij heeft lange tijd van verschillende kunstenaars les gehad. Gaandeweg is die interesse overgegaan in de glaskunst: “Vroeger schilderde ik met verf op doek. Nu schilder ik met glas en licht. Het effect van licht op of door glas geeft een extra dimensie aan het werken met glas”.

Mark’s interesse lag en ligt meer in het ontwerpen van drie-dimensionale voorwerpen, het ontwerpen van verlichting en het werken met vlakken. “Het werken met verschillende materialen, zoals hout en metaal, vind ik geweldig, maar glas is het uitgangspunt. Glas op zichzelf is al prachtig, maar het heeft ook de eigenschap dat het andere materialen beter laat uitkomen”.

In november 1993 zijn we de winkel “desTIJDs” begonnen aan de Noordstraat 83 in Tilburg. In het begin hielden we ons alleen bezig met de in- en verkoop van goede gebruikte lampen, meubels en curiosa. In 1997 zijn we verhuisd naar een oud (1958) fabriekspand aan de Noordstraat 81 B, twee deuren verderop dus. Daar konden we met de winkel doorgaan, een eigen atelier maken, en gaan wonen, met onze twee zonen.

In de loop der jaren is de opzet van ons bedrijf langzaam veranderd. Naast de in- en verkoop van goede gebruikte lampen en meubels zijn we ons steeds meer gaan toeleggen op het ontwerpen en maken van producten van glas. Vanaf 1994 is Mark al bezig met het ontwerpen, maken en restaureren van glas in lood.

Vanaf 2004 hebben wij ons beiden bekwaamd in het fusen van glas. Caro is in 2005 begonnen met het werken aan de brander (lampworking) en Mark, in 2006, met het casten van glas. Eind 2009 kwamen we tot de conclusie dat we niet meer door wilden met de in- en verkoop van gebruikte lampen en meubels. Dat betekende ook dat onze bedrijfsnaam “desTIJDs” niet meer van toepassing was. Vanaf 2010 zijn we ons bedrijf “Amazing Projects” gaan noemen. Een bedrijf met een eigen atelier, eigen ovens, eigen showroom/winkel en gespecialiseerd in glas.


Contactgegevens
Noordstraat 81 B
5038 EG Tilburg
T: 0135433349
I: Website

Business facts
Medewerkers: < 5
Oprichtingsjaar: 2010
Vestigingen: -
Jaaromzet: -