< Terug naar alle leden

Gloeitechniek Brabant Branche: Industrie, Metaalbewerking

Bedrijfsomschrijving

Gloeitechniek Brabant, ruim 30 jaar de specialist in warmtebehandelingen, staal- en straaltechniek en conserveren van al uw metaal, aluminium en gietdelen. Dit alles onder één dak.

Wij bieden warmtebehandelingen, stralingsbehandelingen en conserveringsbehandelingen aan.

Waarom een warmtebehandeling?

Door het bewerken van metaal, zoals bijvoorbeeld lassen, snijden etc. kunnen er spanningen in het product ontstaan welke door de warmtebehandeling tot een minimum gereduceerd worden.

Gloeitechniek Brabant (GTB) beschikt over meerdere ovens van diverse afmetingen. Ook bij grotere werkstukken kan GTB helpen een juiste oplossing te vinden. GTB kan door middel van meetpunten, (thermokoppels) welke d.m.v. een puntlas op het werkstuk bevestigd worden, ten alle tijden zorgen dat de temperatuur van het betreffende werkstuk gewaarborgd blijft. Alle ovens worden bestuurd door processoren en de temperatuurregistratie geschiedt door geijkte recorders. Deze worden elk half jaar gekalibreerd door een NKO-erkende instantie.

GTB maakt bij elke warmtebehandeling gebruik van digitale procesbewaking. Dit maakt het mogelijk om de temperatuur constant te bewaken. Bij ons kunnen werkstukken behandeld worden tot een temperatuur van 1100°C.

Staal stralen

Stralen is een oppervlaktebehandeling om corrosie / roest, vuil en verfresten van het oppervlak te verwijderen. Uiteraard beschikken wij over voldoende middelen om delen, die niet gestraald mogen worden, af te schermen. Dit alles is een voorbehandeling voor het spuiten (conserveren) om een optimale hechting van de coating te verkrijgen.

Voor het inwendig stralen van buizen. Om het niveau van reinheid te bepalen kan gebruik gemaakt worden van straalbeeldbepalingen.

Internationale norm ISO 8501.Daarnaast kunnen wij ook een ruwheidstest en zoutgehaltes/stofverontreiniging uitvoeren volgens ISO 8503-3.

Milieu

Door gebruik te maken van gesloten straalsystemen wordt het milieu zo minimaal mogelijk belast.

Waarom conserveren?

Gloeitechniek Brabant (GTB) zorgt voor een verfsysteem met een langdurige beschermende werking door:

Een optimale voorbehandeling van het oppervlak.
Perfecte eigenschappen van de verf.
Diverse mogelijkheden in het aantal lagen en laagdikte van het verfsysteem.
Gespecialiseerde methode van aanbrengen.

Het aanbrengen van verf- en coatingsystemen bestaat uit twee componenten die gebaseerd zijn op epoxy of polyurethaan. Afhankelijk van het toepassingsgebied van het te behandelen werkstuk adviseren wij u graag. GTB kan het gehele industriële coating pakket voor u verzorgen, van een 1-laag tot 6-laag systeem. GTB beschikt naast airless spuitinstallaties ook over diverse HVLP (High Volume Low Pressure) systemen, waaronder een elektronische spuitinrichting.Deze apparatuur maakt het mogelijk om op een milieuverantwoorde manier te werken en meer complexe verfsystemen voor u aan te brengen.


Contactgegevens
Looierij 20
4762AM Zevenbergen
T: 0168325300
I: Website

Business facts
Medewerkers: 5 - 10
Oprichtingsjaar: 1982
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -