Adeco Project Engineering: Van graan tot goud

Brouwerijen, destilleerderijen, mouterijen: elk deel van de processen binnen deze industrie kent Adeco van haver tot gort. ‘Bij een bierbrouwerij komt graan binnen en gaat er bier uit. Aan alles dat daarvoor nodig is, werken wij mee’, vat mede-eigenaar Stephan de Cocq treffend samen.


Di 11 Jul 2023

Highlevel productiesoftware, complete industriële automatiseringsprojecten ontwerpen, installeren en onderhouden. Ze deinzen voor geen enkele vraag terug. ‘Wij werken veel internationaal en vliegen er letterlijk regelmatig op uit. Soms om onderdelen te leveren. Andere keren om productielijnen op locatie te inspecteren, zodat we het beste resultaat kunnen garanderen,’ vertelt mede-eigenaar Alexander de Cocq.

 

Markante anekdote

Stephan vervolgt: ‘Wij dragen ons steentje bij aan alle facetten van automatiseringstrajecten. Dat wordt gewaardeerd’. Zichtbaar trots vertelt Stephan een markante anekdote. Op het moment dat Adeco benaderd werd voor een opdracht, werd gevraagd of ze binnen een (onrealistisch) korte tijd iets konden leveren. Stephan antwoordde dat het niet haalbaar was, maar kreeg vervolgens de vraag of hij wel kon deelnemen aan een Teams-vergadering over het project. Met een knipoog zei Stephan tegen zijn klant: ‘Heb je niemand anders beschikbaar?’ Dat hadden ze wel, maar ze verkozen Adeco. Hoe mooi is dat?

 

Van KLM tot Heineken

Dat Adeco Regio Business niet nodig heeft voor de aanwas van nieuwe klanten is al snel duidelijk. De meerwaarde ligt voor hun in de verbinding met partners uit de regio. Naast het feit dat Adeco zich inzet voor buitenlandse bierbrouwerijen, bedienen ze ook een breed scala aan klanten in andere sectoren. Stephan: ‘Of het nu gaat om het volledig automatiseren van de koelingen van KLM of het efficiënter reinigen van lege flessen met een hogere capaciteit per minuut dan voorheen. We weten raad met elk automatiseringsvraagstuk. Om aan de groeiende klantvraag te voldoen is het wenselijk om de samenwerking met andere bedrijven te vinden, daarbij hebben we veel aan Regio Business.’

 

Eerbetoon

Vader Ad de Cocq heeft Adeco Project Engineering in 1985 opgericht. Ad, die al 50 jaar actief is in dit vakgebied, draagt nog steeds zijn steentje bij. Ad heeft veel gewerkt voor Heineken en zo ook vele waardevolle contacten opgebouwd. Het is dan ook geen verrassing dat de oorsprong van Adeco is geworteld in de wereld van internationale bierbrouwerijen.

 

TEKST JANNEKE WESEL
FOTOGRAFIE JULES VAN IPEREN

< Alle nieuwsberichten