SOMMEN-GOSENS: We deelden de wens voor schaalvergroting

Terugkijkend werd de basis voor SOMMEN-GOSENS al gelegd op de MTS elektrotechniek. Erwin Sommen (50) luisterde daar met bewondering naar klasgenoot Peter Gosens (50). ‘Hij sprak docenten erop aan als ze iets vertelden wat niet klopte. Zijn technische kennis en inzicht waren toen al ongekend.’


Di 28 Mrt 2023

Op 1 januari jl. voegden de ondernemers hun bedrijven samen. Dion Hoogendoorn (37), ooit begonnen als medewerker, completeert het trio. Met haar 30 medewerkers is SOMMEN-GOSENS gespecialiseerd in industriële elektrotechniek, gebouwenbeheersystemen, warmtepompinstallaties, PV-installaties en inspecties. De combinatie van energie- en besturingstechniek in één familiebedrijf van deze grootte maakt haar uniek in de regio.

Meer markt en structuur

Peter deed veel zelf op de werkvloer en achter de schermen. ‘Ik was al een tijdje op zoek naar manieren om te digitaliseren en om meer structuur aan te brengen.’ Erwin en Dion keken uit naar manieren om hun business te verbreden. ‘De kennis en ervaring op het gebied van besturingstechniek en klimaatbeheersing die we met SOMMEN opgedaan hebben in de agrarische sector is prima toepasbaar in andere branches.’ Ook schaalvergroting was een wens van de drie ondernemers.

Klik was er direct weer

Peter en Erwin komen elkaar twee jaar geleden tegen op een project waarvoor Gosens de PV-installatie levert en Sommen de inspecties doet. Erwin: ‘Die klik van op de MTS was er meteen weer. Twee vergelijkbare familiebedrijven, in dezelfde regio, met dezelfde cultuur die op dezelfde manier ontstaan en gegroeid zijn. We besloten om samen te gaan verkopen.’ Al snel blijken ze zo complementair te zijn dat ze besluiten te fuseren. Erwin: ‘De fusie zorgt ook voor een verbreding in het werk voor al onze medewerkers. Ze zijn enthousiast, willen graag van elkaar leren. Dat is mooi om te zien.’

High tech ontmoet robuust

De combinatie van besturingstechniek, software en elektrotechniek met de specialismen E&W maakt SOMMEN-GOSENS een solide partner voor onder andere productiebedrijven. Peter: ‘In warmtepompen en gebouwbeheersystemen komt al onze kennis en kunde samen.’ Erwin: ‘Onze besturingssystemen zijn enorm high tech en robuust tegelijk. Die unieke combinatie wordt doorgetrokken naar onze oplossingen voor bijvoorbeeld de kantorenmarkt. Want ook daar is naast efficiëntie een gezonde luchtkwaliteit belangrijk.’ ‘En onze toekomst staat in het teken van energie en verduurzamen’, zegt Dion tot besluit.

TEKST SARA TERBURG
FOTOGRAFIE KEES BENNEMA

< Alle nieuwsberichten