Privileges
“Zaken doen houdt niet meer op bij de regioof landsgrenzen. De laatste 30 jaar is er veel veranderd. Zelfs kleine tot middelgrote lokale bedrijven denken internationaal”, zegt Chris Cooijmans, algemeen directeur van MOL Logistics (Netherlands). “Ze weten ons te vinden met hun vraag over zeevracht, luchtvracht of wegtransport. Met ons uitgebreide, internationale netwerk bieden wij deze bedrijven de beste oplossing.” MOL Logistics denkt in logistieke oplossingen.
Van vervoer, opslag (inclusief toegevoegde waarde creatie) en distributie van goederen tot het optreden als fi scale vertegenwoordiger voor buitenlandse bedrijven en het afhandelen van douaneformaliteiten. MOL Logistics heeft kantoren in Tilburg, Hoogvliet (zeevracht) en op Schiphol. Dit laatste kantoor is bij een eerste linie afhandelaar. Dit geeft een aantal privileges die zorgen voor een snellere en effi ciëntere afhandeling van luchtvrachtgoederen.
Warehousing
“Het hart van onze business is warehousing en VAL / VAS (Value Added Logistics /
Services)”, zegt Cooijmans. “In Tilburg hebben we ruim 33.000 vierkante meter
magazijn. Hier slaan we goederen op en fungeren we voor een aantal klanten als
Europees distributiecentrum. We leveren veelal direct aan de klanten van onze klanten. Voornamelijk in de sectoren automotive, elektronica en high-tech.” MOL Logistics heeft geen eigen vrachtwagens of chauffeurs. “Voor lucht-, zee-, en wegtransport huren we capaciteit in. Als je eigen vrachtwagens hebt, denk je aan capaciteit vullen. Wij denken in oplossingen voor onze klanten. Voor het vervoer werken we samen met regionale en internationale transporteurs.”
Gateway
MOL Logistics koos twintig jaar geleden Tilburg als vestigingsplaats. Geen toeval,
volgens Chris Cooijmans: “Nederland is voor veel intercontinentale bedrijven de
‘gateway into Europe’. De ligging van Tilburg is uitermate gunstig: precies tussen
de havens van Rotterdam en Antwerpen in.” Midden-Brabant heeft meer te bieden. Zo noemt Cooijmans de betrokkenheid van de gemeente Tilburg bij de ondernemers uniek. “Maar ook bedrijven onderling werken samen. Kijk bijvoorbeeld naar Midpoint Brabant, een samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheden voor duurzame economische groei in de regio. Het kenmerkt de Midden-Brabander: samen de schouders eronder om iets gedaan te krijgen. Daar past ons bedrijf heel goed in.”