M&S Makelaars: Er zit nog meer in de pijpleiding

De makelaarswereld kreeg het aardig te verduren de laatste jaren. De eerste aardbeving werd veroorzaakt door de digitalisering. ‘Zoeken’ doen we tegenwoordig via funda en niet meer via de makelaar. Daarna zorgde de crisis ervoor dat veel huizenbezitters bleven zitten waar ze zaten. En volgens paul Mols zit er nog meer in de pijpleiding.


Uitgave: Mrt-April 2011
Thema’s: Makelaardij

spirit
Paul Mols is directeur, makelaar en taxateur van M&S Makelaars in Tilburg. Hij is
sinds 2001 betrokken bij M&S Makelaars en heeft in 2005 de zaak overgenomen
van zijn vader. Hij heeft de spirit van een jonge ambitieuze ondernemer, maar met de bagage van een makelaar die al 30 jaar actief is in de aan- en verkoop/verhuur van woningen en bedrijfsruimtes. “Er is in Tilburg en de direct aangrenzende dorpen geen straat te vinden waar we niet zijn geweest.” Feit is dat M&S Makelaars uitstekend weet in te spelen op de veranderingen in de makelaardij.

spannend moment
“De eerste verandering hebben we vooral tijdig aan zien komen”, vertelt Paul Mols.
“Zodra de eerste onroerend-goed-websites werden gelanceerd, hebben we een ingrijpende automatisering doorgevoerd. Sindsdien kunnen verkopers 24/7 hun dossier inzien, compleet met statistieken die laten zien hoe de markt op hun woning reageert. In hetzelfde dossier doen we verslag van onze verkoopactiviteiten. Aspirant-kopers houden we op de hoogte van het complete aanbod dat aansluit op hun wensenpakket. dit kan per e-mail, post en sms. Ze kunnen ons ook volgen via Twitter.” 

Zakelijk en emotioneel 

“Dit hele digitale proces gaat vooraf aan het echte ouderwetse makelen”, vervolgt Mols. “Daarna brengen we vraag en aanbod bij elkaar en ondersteunen we de klant
met onze kennis en ervaring. Het is geweldig om mensen op zo’n spannend moment bij te staan. Natuurlijk is het is een zakelijke aangelegenheid. Het is onze taak om er voor elke klant het maximale uit te halen. Maar de (ver)koop van een pand is vaak ook een emotioneel moment. Daarom gaan we er enthousiast en energiek mee om.”

nieuwe verkoopmethoden
Mols verwacht dat de ontwikkelingen in de makelaardij nog even doorgaan. “De consument kan steeds meer zelf doen. De makelaar die een brochure maakt, deze op Funda plaatst en vervolgens achterover leunt, gaat het verliezen van de consument. Ik denk dat we ons moeten voorbereiden op de verkoopmethodieken
die nu al worden toegepast in Frankrijk, Spanje en Engeland. Hier legt de huizenverkoper zijn opdracht neer bij meerdere makelaars. Alleen diegene die het pand verkoopt, wordt betaald. M&S Makelaars juicht deze ontwikkeling toe. Hier ligt de kans om ons te onderscheiden. De beloning zal wellicht ook hoger zijn en het belang van de klant staat voorop.”

< Alle thema's