Roozen van Hoppe: Ontwikkeling in logistiek

“Zaken moet je doen in je eigen achtertuin,” vindt Hendrik Roozen, “met de mensen die je kent en die je verstaat”. Deze brabantse ontwikkelaar heeft een hands on mentaliteit. Regio business praat met hem over zijn nieuwste ontwikkeling.


Uitgave: Mrt-April 2011
Thema’s: Bouw Logistiek

bouwplan
Gebiedsontwikkeling is een steeds grotere rol gaan spelen bij Roozen van Hoppe
Bouw & Ontwikkeling. Van oorsprong een bouwmaterialenhandel heeft het bedrijf nu verschillende onderdelen in de bouwsector met als belangrijkste tak de ontwikkeling voor de logistieke dienstverlener. “Totaal open en volledig transparant werken na een, op ons risico, ontwikkeld bouwplan. Dat gaat verder dan alleen bouwen. Op deze manier proberen wij aan tafel te blijven. Deze methode blijkt te werken.” Zo is het ontwikkelingsbedrijf in de logistieke realisatie
terechtgekomen waarbij ze samenwerken met opdrachtgevers en overheden.
“Wij kopen de grond, ontwikkelen die en maken, als alles is uitgewerkt, een huurcontract. En dat brengen we naar een grote institutionele belegger. Wij beperken ons tot waar we goed in zijn: ontwikkelen en bouwen. Beleggen is een ander vak, dat moet je niet per se zelf willen doen.”

Truckdorp
In Waalwijk op bedrijventerrein Haven VII heeft Roozen van Hoppe voor het
internationale concern Syncreon 55.000 m2 gerealiseerd; een distributiecentrum verantwoordelijk voor de logistiek van Apple en Dell. Naast dit complex wordt nog vijftien hectare ontwikkeld waar drie andere distributiecentra gehuisvest gaan worden. Door deze concentratie is dit de ideale plaats voor een uniek project dat voor de toekomst van veilig transport onmisbaar wordt. “Alleen in Nederland wordt er al voor 450 miljoen aan lading gestolen uit vrachtwagens. Vaak staan de trucks met kostbare lading gewoon langs de kant van de weg.” Daarom wordt aan het terrein een Truck Facility Parc aangelegd. Dit is een grootschalige beveiligde truck parkeerplaats van 57.000 m2. In samenwerking met CrimiNee! ontstaat maximale veiligheid door een samenspel van hoogwaardige technologie, particuliere beveiliging en politie. Behalve veiligheid is dit truckdorp ook voorzien van faciliteiten voor ontspanning van de chauffeurs en onderhoud van de trucks.

 

Vijf parken
Het Truck Park bij Waalwijk wordt de eerste in een reeks van vijf parken langs de as van Venlo naar de tweede Maasvlakte. “Een project dat zonder meer door de verzekeraars wordt toegejuicht, maar ook de branche en omliggende gemeenten een hoop kopzorgen bespaart.”

< Alle thema's