Column Joost Eijkens: We flexibiliseren ons kapot

Gefeliciteerd werkgevers van Nederland! Volgens een recent gehouden onderzoek onder 1700 Europese bedrijven bent u koploper als het gaat om het flexibiliseren van uw arbeidsvoorwaarden. U moet er immers iets voor over hebben om uw werknemers voor een langere termijn aan u te binden. Een uitdagende baan, een leuk salaris en een beetje liefde zijn al lang niet meer voldoende.


Uitgave: Dec 2010-Jan 2011
Thema’s: Arbeidsvoorwaarden Personeel & Organisatie

De werknemers van vandaag de dag willen zekerheden. Zekerheden die verder gaan dan een vast contract. Zekerheden over groei, ontwikkeling en over een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Zekerheden die flexibel in te vullen zijn en perfect aansluiten bij de persoonlijke levensstijl van iedere individuele werknemer. Natuurlijk, ook u hecht veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Dus vinden we het tegenwoordig niet meer dan normaal dat elke werknemer recht heeft op flexibele werktijden, kan sparen voor ouderschaps- of zorgverlof en naar behoefte vakantiedagen kan kopen of verkopen. Al deze extra’s bevorderen immers de loyaliteit en betrokkenheid van uw personeel.

Mooi, maar wat heeft deze flexibiliteit u de laatste jaren opgeleverd? Een sterk teruglopend aantal jubilarissen en een hoop extra administratieve rompslomp. De gemiddelde arbeidsrelatie duurt tegenwoordig niet langer dan 3 jaar. En wanneer u als ondernemer in Nederland één personeelslid in dienst neemt, verdrievoudigen per direct het aantal wetten, regels en administratieve verplichtingen waar u aan moet voldoen. Zaken die meestal niet tot uw core business behoren en de flexibiliteit van uw onderneming soms aardig kunnen belemmeren.

Wordt het niet eens tijd dat u naar een effectieve manier van personeelsbeleid gaat kijken? Een manier die u de vrijheid geeft om te blijven ondernemen en uw
personeel de professionele arbeidsvoorwaardelijke ondersteuning biedt die zij mogen verwachten. Ga eens praten met een échte specialist die zorgt voor een effectiever, informatiever en flexibeler verloningsproces. Dat neemt u een hoop werk uit handen en geeft uw werknemers een hoop meer zekerheden. Zo kunt u zich blijven focussen op uw core business.

Meer weten over payrolling, staffing en/of de flexibilisering van uw personeelsformatie? eijkens@cardan.com

Joost Eijkens. Directeur bij Cardan Groep.

< Alle thema's