Schildersbedrijf Ghering: Uniek onderhoudsplan

Een verlaagd BTW-tarief op arbeid en de winterschilderpremie: juist nu is het aantrekkelijk om de schilder in huis te halen. Schildersbedrijf Ghering biedt ook nog een oplossing voor de langere termijn. In de vorm van een onderhoudsabonnement, waardoor verenigingen van eigenaren, scholen, zorginstellingen en particulieren vier of tien jaar lang verzekerd zijn van een goed onderhouden pand, tegen een vast bedrag per jaar.


Uitgave: Dec 2010-Jan 2011
Thema’s: Schildersbedrijf Onderhoud

Al meer dan honderd jaar geeft Schildersbedrijf Ghering kleur aan de Tilburgse samenleving. De schilders hebben een aantal aansprekende panden in onderhoud, zoals dat van Theaters Tilburg, Interpolis, de Kamer van Koophandel en Verbunt Wijnkopers. Ook verzorgen ze het onderhoud aan de Heuvelpoort in Tilburg en van een aantal zorginstellingen, waaronder Vincentius in Udenhout en Kentalis in Sint-Michielsgestel. Onlangs nog gaven ze hun visitekaartje af bij de verbouwde showroom van BMW garage Renova en het nieuwe pand van reisbureau Disma. Maar ook veel particulieren leggen het onderhoud van hun huis in handen van Schildersbedrijf Ghering.

Van 1891 naar modern
Pieter Ghering (43) is de vierde generatie die Schildersbedrijf Ghering leidt. Hij was begin twintig toen hij het bedrijf van zijn vader over nam. “Met drie generaties voor me was de keuze voor het schildersvak min of meer vanzelfsprekend”, blikt hij terug. Schildersbedrijf Ghering heeft een historie die terug gaat tot 1891. Het bedrijf heeft in 1991 bij het honderdjarig bestaan de zilveren legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen. Vandaag de dag heeft het bedrijf echter alle kenmerken van een modern schildersbedrijf: Ghering voert het AF keurmerk voor erkende schildersbedrijven en is VCA gecertificeerd. Daarmee voldoet het aan alle eisen voor gezond en veilig werken. Het werkveld van Ghering is inmiddels uitgebreid naar heel Zuid-Nederland. De laatste jaren heeft Ghering zelfs projecten in Duitsland en Frankrijk aangenomen.

Erkend leerbedrijf
Schildersbedrijf Ghering is een erkend leerbedrijf: jonge schilders leren het vak van hun ervaren collega op de werkvloer. “Gelukkig trekt de belangstelling voor het schildersvak weer aan”, vertelt Pieter Ghering. “Blijkbaar besluiten mensen in tijden van crisis weer vaker te kiezen voor een ambachtelijk beroep als schilder of timmerman.” Zijn bedrijf ervaart de gevolgen van de economische crisis natuurlijk ook. “De markt is grillig”, erkent Ghering. “Ik verwacht dat dat voorlopig wel zo zal blijven, alhoewel ik merk dat het consumentenvertrouwen aan het terugkomen is. Voor de toekomst zie ik schaalvergroting eerder in het samenwerken met andere bedrijven of het uitbesteden van werk.” 

Uniplan
In een eerder stadium zijn ook al keuzes gemaakt om nieuwe wegen in te slaan. Zo is Ghering sinds 2002 aangesloten bij Uniplan. Uniplan is een landelijk opererende franchiseorganisatie waarbij 80 erkende onderhoudsbedrijven zijn aangesloten. Het biedt een onderhoudsabonnement voor zorginstellingen, scholen, verenigingen van eigenaren (VVE’s) en particulieren. Ghering: “Vier of tien jaar lang staat voor de eigenaar vast wat hij kwijt is aan het onderhoud van zijn pand. Dat hoeft niet beperkt te blijven tot het binnen- en buitenschilderwerk, maar kan een breed scala aan onderhoudswerkzaamheden bevatten: van onderhoud aan het dak, glas, liftonderhoud en verlichtingsplannen tot het plaatsen van kunststof kozijnen. Een gedeelte van dit onderhoud doen we zelf. Waar nodig wordt het uitbesteed aan erkende, gespecialiseerde onderaannemers.” Voor de klant is er echter één vast aanspreekpunt, dat zorgt ervoor dat het onderhouds-werk naadloos op elkaar aansluit. Bij achterstallig onderhoud zal in het eerste jaar relatief veel werk worden verricht. De kosten hiervan worden echter gespreid over tien jaar, wat betekent dat de klant niet gelijk met een grote kostenpost zit. De jaren daarna vindt er jaarlijks een inspectie plaats en wordt onderhoud uitgevoerd volgens een van te voren vastgesteld en overeengekomen schema.

Winterschilderpremie
Het Uniplan abonnement is niet alleen toegankelijk voor zorginstellingen, scholen en VVE’s. Ghering: “We zijn met dit plan ook begonnen in de particuliere markt. En dan moet je niet alleen denken aan de luxere woningen, maar ook aan normale tussenwoningen. Afhankelijk van wat we betrekken bij het onderhoud, kan dit voor een tussenwoning al vanaf vier tot vijf tientjes per maand.” Pieter Ghering wijst particulieren ook graag op de winterschilderpremie, een regeling die geldt van half november tot half maart. “Samen met het verlaagde BTW tarief van zes procent op schilderwerk voor huizen die ouder zijn dan twee jaar, levert dat de huizenbezitter een interessant voordeel op. Des te meer reden om juist nu de schilder in huis te halen.”

< Alle thema's