Global Business Network: Booming Business

Uw afzetmarkt uitbreiden of export vergroten? De Arabische landen aan de Perzische Golf ontvangen u met open armen. Om het zakendoen met het Midden-Oosten tot een succes te maken, is Global Business Network SA uw partner in business. François-Xavier Depireux, partner en Massimo Zago, senior business developer, over de do’s en don’ts in de Golfregio.


Uitgave: Jan-Feb 2012
Thema’s: Export Adviesbureau

pag 31 - Global Business Network
Zakendoen met de rijke Golfregio is in crisistijd een uitgelezen mogelijkheid. In het Midden-Oosten borrelt het geld uit de grond. Omdat deze inkomstenbron binnen dertig jaar lijkt op te drogen, stelt de Golfregio alles in het werk om een zelfstandig draaiende economie op te bouwen. Kantoren, hotels en wijken vliegen uit de grond. Booming business want het zwarte goud kent geen beperkingen. Deze Arabische landen zijn geheel afhankelijk van import. Vooral ondernemers uit Europese landen zijn meer dan welkom. Zij brengen toegevoegde waarde in elk marktsegment. Maar wie deze markt wil betreden, moet wél de juiste ingang hebben.

Lokale professionals
Global Business Network SA is daarom uw partner in business. Tien jaar geleden werd het Luxemburgse bedrijf opgericht door onder andere François-Xavier Depireux. Het bedrijf biedt haar diensten aan bedrijven die handel willen drijven met de BRIC landen (Brazilië, Rusland, India en China) en de Golfregio. Massimo Zago is sinds anderhalf jaar de Nederlandse contactpersoon voor het Midden-Oosten. Met een hoofdkantoor in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten en een kantoor in Riyad, Saoedi-Arabië heeft Global Business Network SA diepe wortels in de lokale Arabische cultuur. Massimo: “Wij beschikken over de belangrijkste factor: een goed netwerk van lokale professionals. Zonder deze persoonlijke contacten duurt het jaren voordat men doorgedrongen is tot de markt. Wij begeleiden bedrijven van A tot Z.”

Totaalconcept
Zakendoen met het Midden-Oosten vraagt om voorkennis en aanpassing. François-Xavier tipt: “Religie bepaalt het dagelijks leven, toon respect. Arabieren hebben een andere mentaliteit. Neem bijvoorbeeld hun definitie van tijd; Nederlanders hebben een horloge, Arabieren de tijd. Wil je iets gedaan hebben, neem de eerstvolgende vlucht ernaar toe en bezoek regelmatig je lokale contactpersoon; een Arabier beantwoordt geen telefoon of mail. Wil je serieus business doen, presenteer dan een compleet project, een totaalconcept.” Is de investeerder enthousiast over de kwaliteit van uw product of dienst, dan is geld geen enkel probleem en liggen de Golfstaten aan uw voeten.

< Alle thema's