Buttons.nl: voor iedere boodschap

Iedereen die opgegroeid is in de jaren ’80 zal ze zich wel herinneren: buttons. Op iedere jas of tas waren wel één of meerdere exemplaren bevestigd. wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat de buttonmarkt met een jaarlijkse afzet van een kleine 5 miljoen exemplaren in Nederland nog steeds booming is. Ria Korremans van Buttons.nl vertelt alles over de vele mogelijkheden van de kleine, ronde speldjes.


Uitgave: Jan-Feb 2013
Thema’s: Reclame Promotions

Een blik op de website van Buttons.nl laat zien dat de mogelijkheden onbeperkt zijn.
Er zijn ontelbare ontwerpen te vinden, die gemakkelijk te bestellen zijn in diverse formaten. ‘Alle afbeeldingen, het zijn er inmiddels meer dan 1.000, heb ik in de loop der jaren zelf verzameld’, vertelt de eigenaresse. ‘Buttons.nl is meer dan mijn bedrijf. Ik vind het echt een enorm leuke markt om actief in te zijn en ben dan ook dag en nacht bezig. Wanneer ik bijvoorbeeld een bestelling krijg waarvan ik denk dat het eindresultaat niet helemaal scherp wordt, ga ik aan de gang om het aan te passen.’

Geschikt
‘In onze contreien worden er met name rondom de carnavalsdagen veel buttons
besteld. Er zijn echter veel meer mogelijkheden te bedenken. Een button is een goedkoop promotiemiddel dat geschikt is om iedere denkbare boodschap over te brengen.’ Ria Korremans noemt een aantal praktische voorbeelden waar buttons geschikt voor zijn: ‘Iedereen kent natuurlijk de campagnebuttons, die politieke partijen dragen en verspreiden in verkiezingstijd. Hetzelfde geldt voor actiebuttons van bijvoorbeeld vakbonden. Voor het bedrijfsleven zijn er veel meer praktische voorbeelden te bedenken. Tijdens een congres of meeting kun je bijvoorbeeld iedere bezoeker een button uitreiken met daarop de bedrijfsgegevens of naam van de persoon in kwestie. Indien gewenst, leveren we de buttons met een magneet in plaats van een speld. Op die manier wordt een duur kostuum niet beschadigd. Een button kan ook dienen als toegangsbewijs voor een evenement. Of wat dacht je van een premiumactie, waarbij je bij besteding van een bepaald bedrag telkens een nieuw exemplaar ontvangt? Veel succes hebben we met onze trouwbuttons, die we kunnen voorzien van een naam, zoals die van de vader, moeder, broer of zus van de bruid of bruidegom. De voorbeelden op de site worden wekelijks aangevuld.’ Verder zijn buttons zeer geschikt als bedankje in de vorm van een opener of spiegel. Buttons.nl vindt het geen enkel probleem om kleinere oplagen vanaf 25 stuks te leveren. Mede daarom zijn de buttons tevens interessant voor particulieren. Want ook voor deze markt weet Buttons.nl de meest uiteenlopende toepassingen te verzinnen.

< Alle thema's