Hofman Gerechtsdeurwaarders: Incasso met pit

‘Vernieuwend, klanten koesteren, kunnen schakelen tussen de harde en zachtere aanpak, flexibel, meedenkend en oplossingsgericht’, het zijn kernwaarden die Hofman Gerechtsdeurwaarders al meer dan twintig jaar hanteert. Hierdoor is het kantoor dé incasso-specialist in de regio geworden.


Uitgave: Jan-Feb 2014
Thema’s: Financieel management Deurwaarder Incasso

De komst van accountmanager Jan Willem Jansen betekent opnieuw een stap in de richting van vernieuwing, voortdurende verbetering en verdieping van de klantrelatie. ‘We zitten als kantoor niet stil’, zegt oprichter Nico Hofman, wat overigens ook blijkt uit de vele nevenactiviteiten*, bedoeld om klanten te informeren, te binden en te ontzorgen.

Incassotraject op maat
‘Met twintig medewerkers is ons kantoor groot (klein) genoeg om klanten een persoonlijke service te kunnen bieden, stelt Harold van de Waardt, partner bij Hofman Gerechtsdeurwaarders. ‘Concreet betekent het dat opdrachtgevers bij ons een vast aanspreekpunt vinden. Onze incassomedewerkers zijn al jaren aan dit kantoor verbonden en weten van de hoed en de rand. Bovendien kunnen ze bij problemen een beroep doen op de juristen en gerechtsdeurwaarders in huis.’ ‘Maatwerk houdt in dat we, samen met de opdrachtgever, vaststellen wat de bedoeling is,” vult Jan Willem aan. ‘Moet de falende debiteur een duwtje in de rug krijgen? Wil de opdrachtgever een vertroebelde relatie met zijn klant voorkomen? Of is het vooral zaak de achterstallige betaling te innen? Zodra dit helder is, beginnen we aan het traject, waarbij tussentijds meedenken en bijsturen uiteraard mogelijk zijn.’

Regionaal vertrouwd
‘Je pappenheimers kennen is voor een incassokantoor van essentieel belang,’ meent Nico. ‘Omdat ons kantoor al decennialang geworteld zit in de regio, kennen we het reilen en zeilen in de streek. We weten dus wat wél en niet werkt. Je moet Brabanders namelijk niet op dezelfde manier aanpakken als, zeg maar, Groningers. Vanuit dit denken zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met zes gelijkgestemde kantoren, verspreid over Nederland. Ook zij kennen hun eigen pappenheimers.’ ‘Met een gemiddeld slagingspercentage van ruim 80% zit ons kantoor boven het regionaal en landelijk gemiddelde. Dat blijkt ook uit ons recent geïnstalleerde managementinformatiesysteem. Je moet immers inzichtelijk kunnen maken dat je het goed doet,’ besluit Harold.

www.hofmanincasso.nl

< Alle thema's