The Knowledge en MotracLinde: Het vertrouwen is er al

Veiligheid is een belangrijke sleutel tot een gezond bedrijf. Een veilige werkomgeving voorkomt niet alleen onnodige schades en persoonlijk letsel. Het verhoogt tevens de performance in bedrijfsvoering en zorgt voor een forse kostenbesparing.


Uitgave: Jan-Febr 2018
Thema’s: Logistiek Transport Training Opleidingen Opleiding en coaching Veiligheid Veranderingsprocessen

MotracLinde en The Knowledge slaan de handen ineen. Vanaf 2018 bieden zij gezamenlijk maatwerk interne transport trainingen en veiligheidstrainingen aan en versterken daarmee de behoefte voor veilig werken in de intra logistieke sector. ‘Het aantal schades aan producten, hef- en magazijnvoertuigen en persoonlijk letsel in de interne logistiek moet omlaag. Dit levert een veilige werkomgeving voor medewerkers en dus minder ongevallen. Uiteraard zorgt een veilige werkomgeving voor een aanzienlijke besparing in kosten’, menen Harry Elling, Service Director bij MotracLinde en Rianne de Brouwer, Commercieel Directeur bij The Knowledge.

60 jaar logistieke expertise
MotracLinde is totaalleverancier voor intra logistieke oplossingen. Warehouse automatisering- en inrichting is onderdeel van het one-stop-shop concept. Een belangrijk onderdeel is daarnaast de verkoop van Linde heftrucks en magazijntrucks inclusief een breed scala aan veiligheidsoplossingen.

Veiligheidsoplossingen
Een efficiënte oplossing is de Linde Blue-Spot. Dankzij dit visuele waarschuwingssignaal door een blauwe lichtbundel op de vloer worden voetgangers tijdig gewaarschuwd dat er een truck nadert. Een veilige werkvloer zit niet alleen in tastbare oplossingen rondom trucks, maar kan ook met bijvoorbeeld software gestimuleerd worden. Connect Desk, fleet management software, is een mooi voorbeeld. Software om logistieke processen, taken en gebeurtenissen met alle soorten trucks te managen. Een groot voordeel van Connect Desk is dat iedere gereden schade automatisch geregistreerd wordt. Zo neemt het ownership van chauffeurs toe en neemt het aantal schades en ongevallen af. Het systeem Connect houdt bij wie met welke snelheid en met welke machine mag werken. De data die verzameld wordt, kan tevens als input dienen voor trainingen van The Knowledge.

Kwaliteitswaarborg
Harry: ‘Natuurlijk leggen wij altijd uit hoe een machine werkt bij aflevering, maar weten hoe iets werkt wil niet zeggen dat je een truck op een veilige manier kunt besturen. En daar komen de trainingen van The Knowledge om de hoek kijken. Chauffeurs die een training met succes afronden, ontvangen een certificaat; een garantie dat een chauffeur een truck veilig kan besturen. Als er dan onverhoopt toch een ongeval plaatsvindt, dan heeft een bedrijf er in ieder geval alles aan gedaan om ongevallen op de werkvloer te voorkomen. Deze certificering is bij een dergelijke situatie ook een belangrijk punt richting de arbeidsinspectie.’

Ervaren logistiek trainer
The Knowledge is trainer en opleider, levert HR-oplossingen en heeft een consultancytak. Het bedrijf biedt een ruim aanbod logistieke opleidingen en trucktrainingen en heeft een aantal simulatiemagazijnen waar deze trainingen verzorgd worden zoals in Hoogvliet-Rotterdam, Eindhoven en Tilburg en bijna elke situatie kan nagebootst worden. Daarnaast verzorgt het bedrijf opleidingen op de werkvloer en door heel Nederland. The Knowledge helpt bedrijven niet eenmalig maar structureel om schades en onveilige situaties in een productie- en magazijnomgeving tegen te gaan. Bijvoorbeeld door coaching en observatie in combinatie met her-certificeringen.

Belanghebbenden
Rianne: ‘Samen met de opdrachtgever streven we naar nul ongevallen en nul verzuim. Dit door structureel grip te krijgen op de macht der gewoonte van medewerkers. Want dat veroorzaakt de meeste ongevallen en schades. Trainen op gedrag is daarom minstens zo belangrijk als trainen op vaardigheden. De investering in trainingen is uiteindelijk altijd fors lager dan de besparing die goed getraind personeel oplevert. We gaan vanaf nu samen naar opdrachtgevers om een totaalpakket aan te bieden. We inventariseren de pijnpunten om vervolgens een passend voorstel te doen. Niet alleen logistiek managers zijn belangrijke stakeholders in het veiligheidsvraagstuk omdat zij streven naar een zo hoog mogelijke productiviteit. Ook een afdeling HR heeft belang bij zo min mogelijk verzuim door ongevallen.’ MotracLinde heeft in The Knowledge een kwalitatieve partner gevonden die landelijk voor alle klanten de logistieke en veiligheidstrainingen gaat uitvoeren. Harry: ‘We vullen elkaar goed aan en matchen qua passie, cultuur en enthousiasme ook heel goed.’ Afspraak is afspraak staat bij beide bedrijven zeer hoog in het vaandel. Kortom, een samenwerking kon niet uitblijven.

Fotografie: Kees Bennema

< Alle thema's