Willem II: Scoor een boek!

Eind augustus 2017 opende Willem II-mascotte Kingo samen met twee spelers Schoolplein14 bij Kindcentrum Frankische Driehoek in Goirle. Schoolplein14, een concept van de Johan Cruyff Foundation, heeft tot doel kinderen meer te laten bewegen. De aanwezigheid van Kingo en de voetballers bij deze opening is een van de vele activiteiten die sinds 2016 vallen onder de Stichting Willem II Betrokken.


Uitgave: Jan-Febr 2018
Thema’s: Sponsoring Sport en ontspanning Non-profit Brabant

Willem II Betrokken versterkt de verbinding van de club met Tilburg en de regio Midden Brabant, stelt voorzitter Pieter Jansen. Jordens Peters, aanvoerder van Willem II, is zich erg bewust van de rol die hij, maar ook de andere spelers hebben als uithangbord en trots van de club naar vele partijen, maar in het bijzonder naar kinderen. ‘Voor een Betaald Voetbal Organisatie is voetbal de corebusiness, maar die BVO kan alleen bestaan dankzij de supporters’, zegt Jordens die zelf met zichtbaar plezier aan maatschappelijke activiteiten deelneemt. ‘Jongeren kijken tegen je op, je voelt de waardering. Juist voor kinderen met weinig zelfvertrouwen die bijvoorbeeld deelnemen aan het succesvolle Playing for Success, moet je extra aandacht hebben. Hun eigenwaarde neemt toe wanneer wij hen als spelers inspireren. Bovendien blijkt dat verbondenheid op jonge leeftijd vaak leidt tot levenslange trouw. Heel goed voor Willem II dus.’ Door maatschappelijk betrokken te zijn stralen spelers hun trots, één van de uitgangspunten van de tricolores, voor de club en de stad uit.

Talent
Talentontwikkeling, een ander uitgangspunt, is niet alleen voor jonge voetballers van belang, maar ook beleidsbepalend voor de Stichting Willem II Betrokken. Tijdens veel activiteiten van de stichting, zoals de Libra Fit en Fun dag, waarin veel aandacht is voor kinderen met een beperking, staat de ontwikkeling van talenten centraal. In dat kader introduceerde Willem II Betrokken, samen met Bibliotheek Midden Brabant, het programma ‘Scoor een boek!’, gericht op leesbevordering van jongeren. Met ambassadeur Jordens Peters verwacht Willem II Betrokken-kwartiermaker Suzanne Albregts tal van kinderen te inspireren tot het lezen van vele boeken. Het project is afgelopen najaar aangemeld bij de clubkascampagne van Rabobank Tilburg e.o., waarmee de stichting geld wil genereren zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen deelnemen. Willem II Betrokken won een geldbedrag én de originaliteitsprijs. ‘Scoor een Boek!’ loopt van februari tot en met april 2018.

Vol energie
Ofschoon Pieter Jansen tevreden is met de resultaten van het afgelopen seizoen is er geen reden om achterover te leunen. In tegendeel: vol energie werkt het bestuur aan toekomstplannen zoals het vergroten van naamsbekendheid via onder andere sociale media. De voorzitter droomt van een eigen fysieke ontmoetingsplaats in het stadion waar Willem II Betrokken met tal van maatschappelijke activiteiten Tilburg met de Tricolores verbindt.

< Alle thema's