Groenrijk: Familiebedrijf geeft eigen accent

GroenRijk Tilburg is leverancier van interieurbeplanting, verstaat het hoveniersvak, maar is bovenal gespecialiseerd in tuinmeubelen. Wim en Marjolein van de Noort volgen trends nauwgezet en creëren een eigen verrassende mix.


Uitgave: Juli-Aug 2009
Thema’s: Familiebedrijf Groenvoorzieningsbedrijf

In Tilburg Noord, enkele tientallen meters van de Noordoosttangent ligt GroenRijk. Hier begeef ik mij letterlijk in het rijke tuinleven. Eigenaar Wim van de Noort (37) loodst mij door een ruim opgezet, overzichtelijk tuincentrum. Ik kom ogen te kort voor alle tuinmeubelen, mediterrane planten, enorme potten, vele sfeervolle accessoires en bestratingmaterialen. In de koffiehoek vertelt Wim trots hoe de coniferenkwekerij - van oorsprong van zijn schoonouders - in twaalf jaar is uitgegroeid tot een bedrijf met 20 fulltime medewerkers, 5000 m2 bebouwing en een buitenterrein van 1500 m2. Van de Noort is momenteel wegens uitbreidingsplannen in gesprek met de gemeente over een relocatie in 2012 aan de Burgemeester Letschertweg.

Tuinmeubelen
Het familiebedrijf geeft duidelijk haar eigen accent aan de franchiseformule. 'Mijn vrouw Marjolein en ik hebben er voor gekozen veel op locatie te zijn. Wij zijn het gezicht van GroenRijk, wij staan dagelijks op de winkelvloer en weten wat onze klanten willen. Sinds vijf jaar is ons groot specialisme tuinmeubelen. Dat dit ons goed af gaat, kan ik vol zelfvertrouwen zeggen: het wordt dagelijks bevestigd. Het blijkt dat we de trends goed oppikken en dat wij er een verrassende mix van kunnen maken. Ik houd me bezig met de meubelen en Marjolein met de accessoires. Daarnaast zijn onze kernpunten vanzelfsprekend planten voor binnen en buiten. We bieden interieur-beplanting van plant tot watergeefservice en we hebben een hovenierstak waarbij we het traject van aanleg tot onderhoud van het groen verzorgen', vertelt Van de Noort.

Trends
'Loungemeubelen zijn nog steeds ‘hot’, maar mensen sjouwen iedere dag met de kussens van binnen naar buiten. Aluminium of houten overkappingen bieden uitkomst, deze hebben een elegante constructie en zijn ideaal voor de horeca of als verlenging van een binnenruimte. Een andere trend is de verharding van bloemperkjes waar het onkruid welig tiert. Verhard terrein met prachtige potten van ruim één meter doorsnede met daarin mediterrane planten of bomen als olijf, palm en vijg geven sfeer', aldus Wim van de Noort.

< Alle thema's