Topdirection: De juiste mensen op de juiste plek

Topdirection, uw partner in personeel & organisatie geeft zodanig advies dat uw onderneming organisatorisch staat voor de toekomst met de juiste mensen op de juiste plek. 'Wij kijken naar alle mogelijke personele verbeteringen binnen het bedrijf van de klant', zegt Van Gils, eigenaar van Topdirection.


Uitgave: Juli-Aug 2009
Thema’s: Personeel & Organisatie HRM

'Personeel en recessie was tevens de discussie in het BOB Debat. We roepen met z’n allen recessie, maar geldt dit voor iedereen? Er zijn ondernemers die in moeten grijpen in hun organisatie om te overleven. Er zijn ook ondernemers die voorzichtig zijn vanwege de verschillende geluiden in de markt. Zij laten hun bedrijf doorlichten op verbeteringen', vertelt Henk van Gils. Op de vraag of Topdirection last heeft van de recessie zegt hij: 'Nee, wij hebben het druk met advies aan onze klanten en helpen hen deze moeilijke tijd door. In een opgaande economie houden wij ons vaak bezig met P&O vraagstukken, instrumenten zoals management development, professionalisering van P&O en coaching en training in relatie tot P&O. In een neergaande situatie richt Topdirection zich op ‘finetuning’ van het personeel in een organisatie. Afscheid nemen van mensen is soms noodzakelijk, maar pijnlijk voor alle partijen. Het is juist de kunst om door deze recessie te komen met een organisatie die klaar staat voor de toekomst', legt Van Gils uit.

Lange termijnoplossing
Topdirection biedt richting aan uw organisatie en uw talent. In deze tijd willen wij allereerst weten wat een directeur tot nu toe heeft gedaan binnen zijn organisatie om bijvoorbeeld de kosten te drukken. Waar kan hij echt op bezuinigen? Vervolgens nemen wij het personeel onder de loep. Hoe is het personeelsbestand opgebouwd, wat is de core-business en zitten de mensen op de juiste plek? Maatwerk is de volgende stap voor verbetering. Hoe behoud ik de kernkwaliteit van het bedrijf? Hoe kan ik met hetzelfde aantal mensen meer doen of met minder mensen hetzelfde doen? Van Gils ziet genoeg mogelijkheden om goed personeel te behouden en te binden tot betere tijden. 'Een bedrijf kan tegen de stroom van de recessie in, investeren in mensen en gaan opleiden. Een ondernemer kan dit bijvoorbeeld doen in combinatie met deeltijd-ww. Er kan ook gekeken worden naar de verbetering van de verhouding direct en indirect personeel. Ondernemers staan vaak niet bij deze mogelijkheden stil, terwijl het voor alle partijen een positief effect heeft. Op deze manier werk je aan een lange termijnoplossing. Want personeel dat je nu zomaar de laan uitstuurt, komt echt niet meer bij je terug in betere tijden', besluit Henk van Gils.

< Alle thema's