Auberge du Bonheur: Blijven verrassen

Jarenlang reed Patrick Verbunt over de Bredaseweg in Tilburg langs zijn gedroomde horecalocatie, de villa op nummer 441. Zodra het bordje ‘te koop’ in de tuin verscheen, zag de jonge horecaondernemer zijn kans schoon. Hij kocht de woning en vestigde er in 1986 Auberge du Bonheur.


Uitgave: Juli-Aug 2011
Thema’s: Horeca Restaurant Evenementen

Twintig jaar had Patrick Verbunt de leiding over Auberge du Bonheur. Door ziekte, waaraan hij vorig jaar op 51-jarige leeftijd overleed, was hij genoodzaakt zijn bedrijf over te dragen. Ton Gimbrère (53) en Harrie Vermeer (51) vormen nu de directie van Bonheur Horeca Groep. “Patrick viel voor de ligging. Een bos vlak achter je, de rust, de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. Dat had hij goed gezien. Deze kwaliteiten zijn nu nog belangrijker dan toen”, vertelt Ton Gimbrère. Auberge du Bonheur ontwikkelde zich van een partycentrum tot een restaurant en hotel met een exclusieve uitstraling. Harrie Vermeer: “In 2000 kreeg de Bonheur Horeca Groep de opdracht om de catering te verzorgen in het Willem II stadion. Daarmee werd de groei van het bedrijf ingezet. Onze ambitie: een loketfunctie vervullen in de stad. Mensen die iets willen organiseren, moeten altijd terecht kunnen bij Bonheur.”

Willem II
De horecagroep is actief op een aantal locaties: Willem II, het Midi Theater, Prise d’eau en de Auberge en werkt samen met de Postelse Hoeve. Het cateringbedrijf Bonheur op Locatie is in de loop der jaren fl ink gegroeid. Dit jaar kwam daar de exploitatie bij van de Faculty Club van de universiteit van Tilburg, een restaurant voor medewerkers en gasten van de universiteit. Van recente datum zijn ook de pop-up locaties: tijdelijke, verrassende locaties in de stad die een aantal maanden een horecafunctie krijgen. De eerste was in 2005, op de bovenste verdieping van woontoren Westpoint. Deze zomer biedt Havenmeester aan de Piushaven in Tilburg een tijdelijke horecabestemming. Ton Gimbrère: “Niet alleen de kwaliteit van het eten en drinken moet goed zijn. Een afwijkende locatie maakt uit eten gaan tot een belevenis. Mensen moet er maandagochtend over willen praten.” Harrie: “Gastvrijheid is de gemeenschappelijke noemer voor alle bedrijfsonderdelen. Onze gasten moeten zich prettig voelen en we willen ze blijven verrassen. Ton: “Met onze pop-up restaurants, maar ook in de Auberge. Of het nu gaat om het interieur, de manier van koken, de kleur van de kleedjes of de dranken die we serveren. Je moet voordurend het idee krijgen dat we bezig zijn met de zaak. Verder moet de prijs-prestatie-verhouding natuurlijk helemaal op orde zijn.”

Prins Heerlijk
De horecagroep hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ton:
“We bieden stageplaatsen in alle bedrijfsonderdelen, Daarnaast werken we samen met Prins Heerlijk en met Alexander Calder, arbeidsintegratie. Via deze organisaties hebben we een aantal Wajong-gerechtigden in dienst.” Harrie: “We merken dat onze vaste medewerkers hierdoor veel voldoening ervaren in hun werk. Het geeft nieuwe inhoud aan hun functie. Mensen die nooit leiding hebben gegeven, mogen nu iemand het vak leren. Bovendien merken we dat door de gemêleerde samenstelling van het personeel een andere sfeer ontstaat.”

Crisis
Auberge du Bonheur heeft de economische crisis goed doorstaan. Ton: “Dat komt
omdat we ons op verschillende markten begeven. Gaat het wat minder met congressen en vergaderingen, dan wordt dat weer gecompenseerd door de andere activiteiten. Babyborrels, verjaardagen, bruiloften, condoleances: voor alle fases van het leven bieden we een functie. Doordeweeks bedienen we vooral de zakelijke markt. In het weekend ontvangen we particulieren die uit eten gaan. Maar ook wandelaars zijn welkom voor een kopje koffie.” “We kijken constant naar onze doelgroepen: wat doen die, wat kunnen we voor hen betekenen en hoe passen we ons concept aan”, vervolgt Ton Gimbrère. “De Auberge heeft een bepaalde, exclusieve uitstraling, maar is echt niet alleen voor de happy few. De laatste jaren hebben we bewust de deur wijd open gezet voor iedereen. Bijvoorbeeld door eens in de maand een open zondag te houden en een jaarlijkse trouwbeurs. Mensen zijn vaak verrast wat we kunnen bieden en tegen welke prijzen. We willen graag toegankelijk zijn voor een groot publiek, waarbij mensen nog steeds het gevoel hebben: ik was in een heel mooie, chique zaak, maar ik voelde me er wel thuis. Chic maar toegankelijk, voor iedereen, dat streven we na.”

< Alle thema's