Lathouwers: Rijden in de toekomst

Het is geen toekomstmuziek meer, maar realiteit. Elektrisch rijden zonder bang te zijn dat de accu leeg raakt. Lathouwers levert de nieuwste oplossing in duurzaam en voordelig rijden: de Opel Ampera.


Uitgave: Juli-Aug 2011
Thema’s: Mobiliteit Autobedrijf Duurzaamheid

Lathouwers heeft een geschiedenis van 163 jaar in geavanceerde mobiliteit. Begonnen als rijtuigbouwer en later als autodealer van Opel en Chevrolet heeft het bedrijf bewezen altijd vooraan te staan met innovatie en ontwikkeling. De nieuwe Opel Ampera komt in september 2011 uit en is de nieuwste stap in deze ontwikkeling; de revolutie die groen rijden voor iedereen haalbaar maakt. Over deze baanbrekende technologie spreekt Regio Business met Jan-Willem van den Akker, Sales & Marketing manager en Wouter van Doleweerd, manager Fleetsales.

Zakelijke service
Met fleetsales richt Lathouwers zich uitsluitend op de zakelijke markt. “Dit biedt bijzondere servicemogelijkheden voor de ondernemer”, zegt van Doleweerd. “Wij opereren proactief en in een intensieve samenwerking met de klant. In Nederland een vrijwel unieke opzet.” Van den Akker voegt hieraan toe: ”Juist deze nieuwe Opel Ampera is voor de zakelijke markt een uitkomst, eindelijk een elektrische auto die doet wat hij belooft; rijden zonder bijtelling en met een groot bereik. Voor bedrijven dé kans hun carbon footprint te verminderen en voor de autorijder een elektrische auto met hetzelfde vermogen als een benzine auto.”

Van Amsterdam tot Parijs
Het concept van deze Opel is grensverleggend. In tegenstelling tot hybride auto’s die een aparte brandstofmotor en een aparte elektromotor hebben voor de aandrijving, heeft de Ampera een eigen energiecentrale; de range-extender. Dit betekent dat deze Opel continu wordt aangedreven door een zeer efficiënte elektromotor primair gevoed door energie uit de accu en alleen wanneer het nodig is door een motorgenerator die op benzine draait. Met de accu’s kan tot 80 kilometer gereden worden. Dit is 80 procent van de dagelijkse ritten voor de meeste mensen. Maar door de rangeextender wordt de actieradius uitgebreid tot meer dan 500 kilometer, van Amsterdam tot Parijs zonder te stoppen. En altijd rijdend op de elektromotor, dus altijd efficiënt en duurzaam.

Gebruikskosten nihil
De aanschafprijs van de Opel Ampera ligt tussen de 42.000 en 44.000 euro. Een investering die zich meteen terugbetaalt, de kosten voor gebruik zijn vrijwel nihil. Door de te verwachte nieuwe wetgevin is de bijtelling op de Ampera nul procent. Geen wegenbelasting. Met een verbruik van één op veertig rijdt deze Opel alle tankstations voorbij. En door het bijgelevere oplaadsnoer kan in elk stopcontact in Europa de accu in drie uur opgeladen worden. Dit allemaal in een volwaardige vijfdeurs familiewagen met ultiem rijcomfort.

< Alle thema's